Z Vlade Republike Slovenije so sporočili sveže podatke o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 22. marca, opravili 6979 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1288 novih okužb, gre za 18,5-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 27.720 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 208.585. Aktivnih primerov okužbe je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 11.211.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 981 okužb ob opravljenih 5022 PCR testih, šlo je za 19,5-odstotni delež. 

V bolnišnicah 500 covid bolnikov

Včeraj je umrlo devet oseb okuženih s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 3994.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 500 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 99 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 52 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. 

7-dnevno povprečno število okužb je po danes objavljenih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje višje kot dan pred tem, in sicer znaša 855. Manjše pa je število oseb, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo zaradi covid-19.

Za prehod v rumeno fazo mora sedemdnevno povprečje okužb pasti pod 600, pogoj glede hospitalizacij ni več izpolnjen izpolnjen, saj je število bolnikov večje od 500. 

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

7-dnevno povprečno število okužb je po danes objavljenih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje višje kot dan pred tem, in sicer znaša 855. Manjše pa je število oseb, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo zaradi covid-19.

dd (nepreverjen)

Edini relevanten podatek je drugi stavek, in ne prvi stavek....sicer pa danes kar 7,000 testov in to se bo samo stopnjevalo da bo povprečje čimprej 1000, kje je sedaj tisti idiot od včeraj ki je govoril kako opravljajo isto št. testov že 1 mesec??? MALO SUTRA, 14 dni nazaj so naredili kar 1500 testov manj kot danes, procent pozitivnih je pa enak že 1 mesec (cel čas med 17% in 19%) torej se epidemija "širi" samo zato ker jo hočejo umetno tako prikazat z ogromno testi, COVID MANIPULACIJA KI SE BO ZELO GRDO KONČALA, ČISTO MALO ŠE PA PRIDE DO ANARHIJE IN DRŽAVLJANSKIH VOJN PO CELEM SVETU.

In reply to by dd (nepreverjen)

Jakove (nepreverjen)

kako češ nam samo ti pomoč kad si u ormožu.

In reply to by dd (nepreverjen)

Koncajte novin… (nepreverjen)

Povprecje ne narašča, saj je procent manjši in tudi v bolnišnici jih je manj. Če bodo testirali celo državo bo zagotovo absolutna številka višja, a važen je procent. Ne zavajati z bombastičnimi naslovi. Pa povprašajte o starosti in pridruženih boleznih zelo bolnih in umrlih. Okužen še ni bolan.

jezniObcan (nepreverjen)

Na Taboru so odkrili Pobreski soj virusa, od jutri zapremo trgovine, naslednji trije tedni so kljucni !

Rola (nepreverjen)

Ti se samo zajebavaj a skoraj vsaki Mariborčan dobi v življenju Pobreški ali Dobravski virus.

In reply to by jezniObcan (nepreverjen)

jezniObcan (nepreverjen)

Sendvicar.

In reply to by Rola (nepreverjen)

pohorskisvizec (nepreverjen)

Res je, kot je Rola napisal, ta 2 virusa sta končna. Tudi jezni dobijo ta 2 seva! Pa lahko iz kože zaradi jeze...samo to ni dobro za zdravje!

Starejše novice