Vir: Facebook profil EMA - Eurovision Slovenia
Predstavnikom Slovenije na letošnjem izboru za pesem Evrovizije se ni uspelo uvrstiti v veliki finale, ki se bo odvijal v soboto.

Slovenijo je danes na 66. Evroviziji v italijanskem Torinu, zastopala skupina mladih Celjanov LPS s pesmijo Disko. 

Zmagovalci letošnje Eme so postali s kombinacijo glasov petih petčlanskih žirij in gledalcev v razmerju 50:50. 

Skupino LPS (Last Pizza Slice) sestavljajo Filip Vidušin (vokal), Gašper Hlupič (bobni), Mark Semeja (električna kitara), Zala Velenšek (bass kitara, tenor in alt saksofon) in Žiga Žvižej (elektronske klaviature).

Slovenski predstavniki so nastopili v prvi polovici današnjega predizbora, kot peti po vrsti. Kako vam je bil všeč njihov nastop?

Slovenija v finalu ne bo nastopala

Na prvem pred izboru je nastopilo 17 držav, in sicer Albanija, Latvija, Litva, Švica, Slovenija, Ukrajina, Bolgarija, Nizozemska, Moldavija, Portugalska, Hrvaška, Danska, Avstrija, Islandija, Grčija, Norveška ter Armenija.

Med njimi so na koncu strokovnjaki in ljudstvo izbrali deset tistih, ki so se iz polfinala prebili v sobotni finale. 

Slovenska skupina LPS s pesmijo Disko ni zbrala dovolj glasov in v finalu ne bo nastopila.

V finale Evrovizije 2022 so prišle naslednje države: 

  • Švica,
  • Armenija,
  • Islandija,
  • Litva,
  • Portugalska,
  • Norveška,
  • Grčija,
  • Ukrajina,
  • Moldavija,
  • Nizozemska.

V drugem polfinalu, ki bo v četrtek, se bodo za deset vstopnic v polfinale potegovali še predstavniki Finske, Izraela, Srbije, Azerbajdžana, Gruzije, Malte, San Marina, Avstralije, Cipra, Irske, Severne Makedonije, Estonije, Romunije, Poljske, Črne gore, Belgije, Švedske in Češke.

Ob 20 državah, uvrščenih iz predtekmovanja, bo v finalu nastopilo še 'velikih pet' – gostiteljica Italija ter Francija, Nemčija, Španija in Velika Britanija, ki se v finale uvrstijo neposredno.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rival (nepreverjen)

Katastrofa od te pesmi. Pa to ni ne petje in ne govorjenje. Zamislite, da to skladbo poslušate v avtomobilu. To je naravno odvajalo in nič drugega. Sicer niso krivi ti fantje krivi so oni, ko so ga poslali na evrovizijo.

Augsburg (nepreverjen)

Fantastičen dosežek. Džez je umrl v 60. letih, pri nas pa še kar z nekimi asonantnimi kadencami, kot da nismo slišali sodobne glasbe že 50 let. Aja, saj je nismo ... samo Modrijani obstajajo, ja.

Država sredi Evrope, ki ni sposobna enega poslušljivega komada napisat'. Aja, pardon. Verjetno je spet Galunič & Co. izbiral.

alojzzzz (nepreverjen)

Moldavci z skladbo istega kova kot pred leti SKUPINA LANG >>>in se uvrstila v pol finale žalostno jebam vam sunac je to tu red ….

Starejše novice