Slika je simbolična.
Od ponedeljka bo strežba tudi v notranjosti gostinskih lokalov dovoljena po vsej državi. Nastanitveni obrati z več kot 60 sobami bodo lahko od ponedeljka ponudili polovico vseh sob, manjši še naprej do 30 sob.

Vlada je na dopisni seji sprejela odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. 

V vseh statističnih regijah se pod tako imenovanim PCT pogojem zaposlenih in potrošnikov dovoljuje opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v notranjosti gostinskih obratov. PCT so kratice za prebolevnike, cepljene in testirane. 

Pri tem je število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, omejeno na 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od 20 kvadratnih metrov. 

Ob tem je treba zagotavljati tudi 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko v celotnem trgovskem centru. 

Nastanitveni obrati, ki imajo do 60 nastanitvenih enot, lahko ponujajo nastanitvene storitve do 30 nastanitvenih enot, nastanitveni obrati, ki imajo nad 60 nastanitvenih enot, pa lahko po novem ponujajo nastanitvene storitve do 50 odstotkov zasedenosti nastanitvenega obrata. 

Ponujanje apartmajskih nastanitvenih enot je dovoljeno ne glede na število apartmajskih nastanitvenih enot, ki jih nastanitveni obrat ponuja, saj se apartmajske enote razumejo kot zaprt mehurček. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Kaj se čudite hlapci mariborski ... ko prodajajo NKBMaribor Madžarom za MILIJARDO evrov, katero smo kao Američanom prodali za 286 MILIJONOV evrov in v katere sanacijo smo prej vložili 900 MILIJONOV evrov ste pa tiho ... podn hlapčevski ...

Starejše novice