Slika je simbolična.
Prodajalci pogosto izkoriščajo ranljivost in zaupanje starejših. Izvajajo nepoštene prodajne prakse pri prodaji od vrat do vrat ali po telefonu.

Starejši posamezniki so vse pogosteje tarča nepoštenih poslovnih praks, ki se odvijajo pri prodaji od vrat do vrat ali preko telefona. 

Prodajalci, ki delujejo brezvestno, izkoriščajo zaupljivost starejših, njihovo zmanjšano pozornost in ranljivost, kar pripelje do finančne izgube in občutka izgube zaupanja.

V mnogih primerih se prodajalci poslužujejo nepoštenih praks, bodisi zavajajo glede lastnosti izdelkov bodisi starejše prepričajo v nakup z agresivnim pristopom. 

Pogosto se izdelki prodajajo po pretirano visokih cenah, kar dodatno otežuje položaj že tako ogroženih posameznikov.

Pomembno je, da se posamezniki zavedajo svojih pravic

Zveza potrošnikov Slovenije priporoča previdnost in premišljene odločitve pri nakupih. 

Pomembno je, da se starejši posamezniki ne podležejo impulzivnemu nakupovanju, ampak premišljeno pretehtajo svoje odločitve. 

Prodajalci pogosto vztrajajo in poskušajo potrošnike zadržati na liniji čim dlje, da bi dokončali prodajo.

Pri telefonski prodaji je ključno, da se posamezniki zavedajo svojih pravic. Primerno je, da vztrajnim prodajalcem odgovorijo s stališčem, da potrebujejo čas za premislek. Trditve, da je ugodna ponudba veljavna le kratek čas in da se je treba odločiti takoj, so pogosto le taktike za prisilo v nakup.

Slika je simbolična.

Prodaja od vrat do vrat zahteva še večjo previdnost. Starejšim posameznikom se priporoča, da ne spuščajo prodajalcev v svoj dom, še posebej, če so sami. Namesto tega naj jih prosijo za čas za premislek in posvetovanje z bližnjimi, preden sprejmejo kakršnokoli odločitev.

Pomembno je tudi, da se starejši posamezniki zavedajo svojih pravic do odstopa od pogodbe v roku 14 dni od dobave izdelka, pri čemer odstop izvedejo pisno. 

V primeru vračila izdelka naj bodo pozorni, da izdelek ni bil uporabljen in da varnostni pečati niso odprti, saj bi lahko v nasprotnem primeru prodajalec zaračunal zmanjšanje vrednosti ali celo zavrnil vračilo.

Zaščita starejših pred prevarami pri prodaji od vrat do vrat ali po telefonu zahteva pozornost, ozaveščenost in preudarnost. Le tako se lahko izognejo finančnim izgubam in ohranijo svoje zaupanje v poslovne prakse.

 Za dodatne nasvete in informacije lahko obiščete spletno mesto Vem več, kjer so brezplačno na voljo aktualni in koristni nasveti.

Komentarji (7)

Ni denarja za … (ni preverjeno)

youtu.be/mi4DJHGkKwQ
24ur/novice/slovenija/po-fiasku-na-litijski-vlada-prizgala-zeleno-luc-gradnji-nove-sodne-palace

Šumar (ni preverjeno)

To vse se dogaja ker država to dopušča...

In reply to by Ni denarja za … (ni preverjeno)

penzija mi (ni preverjeno)

youtu.be/5SScjydR3Z8

Anje (ni preverjeno)

Ta drzava je postala ena sama lopovscina odkar ste dovolili naseljevanje balkancev,ki se ze rodi lopov!

Kurbinsin (ni preverjeno)

AMEN

In reply to by Anje (ni preverjeno)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Naj jih Le, prasci usivi imajo vec kot delovna populacija, Pa vseeno strajkajo po ljubljani , vsak Dan Pa basejo polne vozicke samih znamk v trgovini, delovna populacija Pa zre no name produkte Pa zivotari v placilnem j razredu.

Lubadar iz Limbuša (ni preverjeno)

penzičom se je penzija dvignila več kot 20 % v zadnjih 4 letih, plače se niso.....

Starejše novice