Današnji dan si bo zagotovo za vedno zapomnil igralec ali igralka popularne igre EuroJackpot (foto: Bobo).
EuroJackpot je bil izžreban. Preverite svoje številke.

Nekdo je danes skakal od veselja, če je že pogledal ali pogledala številke na svoji EuroJackpot srečki. Glavni dobitek je bil danes namreč izžreban! 60 milijonov evrov gre v Slovenijo.  Jackpot  5+2 je bil izžreban v dveh državah, Sloveniji in Nemčiji, številke pa so: 2, 3, 6, 15, 35, dodatna številka 1, dodatna številka 3.

 Eurojackpot je prva mednarodna igra na srečo v Sloveniji, ki jo Loterija Slovenije prireja skupaj s 34 prireditelji iz 19 evropskih držav. Garantirani sklad za glavni dobitek Jackpot znaša 10 milijonov evrov: to pomeni, da bo v skladu za glavni dobitek vedno najmanj 10 milijonov evrov, naraščal pa bo lahko vse do 120 milijonov evrov.

Žrebanja potekajo v Helsinkih na Finskem ob torkih in petkih zvečer, prenaša jih POP TV.

To je največji loterijski dobitek pri nas doslej, vplačan pa je bil prek spleta. Občina, kjer ima srečnež ali srečnica stalno prebivališče, pa bo tako prejela 9 milijonov evrov davka na dobitek. Po plačilu 15-odstotnega davka, ki ga prejme občina, bo dobitniku ali dobitnici ostalo 51 milijonov evrov.

Loterija lahko skladno s pravili igre na srečo Eurojackpot dobitek izplača sedmi delovni dan po objavi poročila. Tako lahko srečnež ali srečnica izplačilo dobitka pričakuje po praznikih oziroma po 6. maju. Čas za prevzem dobitka je sicer vse do 22. julija 2024.

Rekordni jackpot je tretji milijonski loterijski dobitek letos, vplačan prek loterija.si. Januarja je bil pri Eurojackpotu izžreban dobitek 5 + 1 v vrednosti 2.398.356,60 evra, v začetku aprila pa je bila pri Lotu izžrebana Šestica vredna 1.961.619,30 evra.

Komentarji (2)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Ves da je zadel ja

SLO (ni preverjeno)

Sedaj le še manjka, da se je to posrečilo Mariborčanu in da arso lahko pokrije nekaj dolgovov od njegovih bizarnih projektov!.

Starejše novice