Foto: Jure Banfi
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 7. julija, opravili 1713 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 68 novih okužb, gre za 4-odstotni delež okužb. V državi je aktivnih trenutno 452 primerov okužbe s koronavirusom (včeraj 427).

Opravljenih je bilo tudi 19.185 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi. 

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 73 novih okužb, delež pozitivnih je bil 3,5-odstoten. Prejšnjo sredo, 30. junija, so potrdili le 23 novih okužb, delež pozitivnih pa je bil 1,4-odstoten. Porast novih okužb, če primerjamo dneva v tednu, je tako 195,7-odstoten.

Hospitaliziranih 47 oseb

Včeraj je zaradi covida umrla ena oseba.

Skupno je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4423 oseb.

Trenutno je v bolnišnicah hospitaliziranih 47 covidnih bolnikov, od tega je deset pacientov na intenzivni negi.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
PuklastiVanč (nepreverjen)

LAŽEJO ... dokaz: včeraj na tekmi Anglija-Danska 65.000 ljudi na stadionu in še vsaj enkrat toliko po mestu ... razvrat totalni ... niti ene okužbe ...

dd (nepreverjen)

če pa je treba porabit naročeno cepivo...samo to bom rekel - v primeru obveznega cepljenja sledi državljanska vojna, ker bo približno milijon slovencev ki se ne mislijo cepit pod nobenim pogojem šlo z vsem kar nam pride pod roke nad inšpektorje in policijo, vse ima svoje meje.

In reply to by PuklastiVanč (nepreverjen)

Starejše novice