Slika je simbolična.
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 11. maja, opravili 4636 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 597 novih okužb, gre za 12,9-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 8632.

Opravljenih je bilo tudi 28.466 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 4698 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 726 novih okužb, šlo je za za 15,5-odstotni delež okužb.

V bolnišnicah 450 covidnih bolnikov

Včeraj so umrle štiri osebe okužene s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 4308.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 450 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 123 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 45 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje okužb se je znižalo, in sicer na 494.

Slovenija je v rumeni fazi, saj je skupno število hospitaliziranih pod 500, ravno tako je sedemdnevno povprečje okužb manjše od 600. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koncajte novin… (nepreverjen)

Prosim za podatke o umrlih, so nedonošenčki, hudo bolni, stari, mladi -kdo!!!!!

SLO (nepreverjen)

Mater si naporen. Daj zmisli nekaj pametnega. Če ne bo šlo pač prenehaj.

In reply to by Koncajte novin… (nepreverjen)

Heh (nepreverjen)

Kolikokrat so že povedali kakšna je stopnja umrljivosti za različne starostne/rizične skupine? Sklepaj malo, genij.

In reply to by Koncajte novin… (nepreverjen)

Koncajte novin… (nepreverjen)

A tebe ne zanima, saj to ni nek čuden podatek, ampak povsem običajen in mislim, da bi ne bilo nič neprimernega, če bi vedeli.

Starejše novice