Z avtocestno policijo ministrstvo za notranje zadeve cilja na večjo varnost na avtocestah in hitrih cestah. Avtocestna policija se bo gradila postopoma. Načrtujejo da bo prvih pet enot zaživelo do maja prihodnje leto.

Avtocestna policija naj bi v praksi zaživela 1. aprila. Sedež uprave avtocestne policije bo v Postojni skupno s petimi specializiranimi enotami je po poročanju časnika Delo predvidenih 283 delovnih mest.

Enota v Mariboru bo ustanovljena do maja prihodnje leto

Generalni direktor policije Anton Olaj za vodjo Uprave avtocestne policije izbral Andreja Juriča. Olaj je za Delo pojasnil, da je Jurič najbolj prepričal s svojimi izkušnjami in ocenil, da je po kompetencah močno presegel protikandidate.

Sedež avtocestne policije bo v Postojni, v prvi fazi bodo posamezne enote na petih lokacijah. Načrtujejo, da bosta v prvih mesecih leta ustanovljeni Uprava avtocestne policije in Specializirana enota avtocestne policije Ljubljana.

Preostale enote bodo predvidoma zaživele do maja prihodnje leto. Gre za enote v Celju, Mariboru, Novem Mestu in Kopru. 

Za delovanje avtocestne policije bo treba zagotoviti nova vozila

Za delovanje avtocestne policije bo po trenutnih projekcijah treba zagotoviti okoli 25 zmogljivejših označenih patruljnih vozil, deset vozil za oglede krajev, zagotoviti bo treba tudi določeno število motornih koles in civilnih vozil ter vozil za vgradnjo radarskih sistemov, še navaja časnik Delo.

Ustanovitev avtocestne policije bo po načrtih ministrstva za notranje zadeve prispevala k dvema bistvenima ciljema: »Prvi je prometna varnost - na slovenskih avtocestah bo več reda, manj nesreč in mrtvih. Glede na to, da se povečuje tudi število kaznivih dejanj na avtocestah, bo to pripomoglo k boljšemu raziskovanju in pregonu storilcev.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dubrovka cc (nepreverjen)

Kdaj so pa že poslovili tiste, ki dobesedno norijo po avtocesti. Nikoli in jih tudi zdaj ne bodo. Jebali bodo tovornjakarji za minutoprekoracenega časa alpa za 100kg preveč teže. Psihopatov se bojijo

Starejše novice