Podjetje IKEA Slovenija z dvigom mavrične zastave spodbuja k ustvarjanju bolj vključujočega okolja za LGBT+ osebe.

Iz podjetja IKEA Slovenija so sporočili, da ob mednarodnem dnevu boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji začenjajo družbeno odgovorno kampanjo z geslom »Sprejemanje se začne doma«.

Z naborom aktivnosti v podjetju opozarjajo, da ima vsak pravico do doma, kjer se počuti dobrodošlo in sprejeto.  

Podjetje IKEA Slovenija drugo leto zapored 17. maja obeležuje mednarodni dan boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji. Na ta dan so v podjetju tradicionalno izobesili mavrično zastavo pred trgovino v Ljubljani, začela pa se je tudi njihova kampanja »Sprejemanje se začne doma«.

Podjetje IKEA želi s kampanjo spodbuditi čim več ljudi, da ustvarijo sočutne in vključujoče domove ter skupnosti, ki bodo omogočili boljše življenje za LGBT+ skupnost.

92 odstotkov mladih članov LGBT+ skupnosti se ne počuti sprejetih

Družbeno odgovorno kampanjo je navdihnila raziskava, ki jo je podjetje izvedlo med mlajšo LGBT+ populacijo v Ljubljani in treh drugih glavnih mestih organizacije IKEA Jugovzhodna Evropa (Zagreb, Beograd in Bukarešta).

Raziskava je pokazala, da se 92 odstotkov mladih članov LGBT+ skupnosti v Ljubljani po razkritju svoje spolne usmerjenosti ali spolne identitete v svoji družini ne počuti popolnoma sprejetih, sedem odstotkov pa jih je zaradi pritiskov celo zapustilo svoj dom.

Podjetje IKEA zato želi s kampanjo opozoriti na probleme, s katerimi se soočajo LGBT+ osebe.

»Praznovanje mednarodnega dneva boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji za nas pomeni zagovarjanje bolj poštenega in enakopravnega sveta, v katerem se vsi počutijo dobrodošli, spoštovani in cenjeni takšni, kot so. Radi bi prispevali kot delodajalec, poleg tega pa si želimo tudi podpreti LGBT+ skupnost. Vselej stremimo k ustvarjanju vključujočega delovnega okolja, kjer lahko vsi naši zaposleni izrazijo svojo osebnost. Ponujamo jim izobraževanja o različnih identitetah in izzivih, s katerimi se soočajo pripadniki različnih manjšin.

O teh problemih želimo spregovoriti tudi javno, da bi navdihnili druge, in letos smo posebno predani sprejemanju različnosti v domačem okolju. Verjamemo, da lahko z ustvarjanjem bolj sočutnih in vključujočih domov prispevamo k razvoju boljše skupnosti,« je dejal Cas Lachaert, vodja trga v podjetju IKEA Slovenija.

Dvig zastave in družbeno odgovorna kampanja sta nadaljevanje večletnih aktivnosti podjetja IKEA, usmerjenih k doseganju enakopravnosti LGBT+ ljudi.

Podjetje IKEA v sklopu letošnje kampanje v sodelovanju z društvom Legebitra za svoje zaposlene organizira delavnico po metodi žive knjižnice.

Člani društva bodo zaposlenim na voljo za pogovor, v sklopu katerega bodo lahko odgovorili na vsa vprašanja, delili pa bodo tudi svoje izkušnje.

S takšno delavnico želijo pripevati k boljšemu razumevanju in sprejemanju ljudi z različnimi identitetami.

Poleg sodelovanja z nevladno organizacijo Legebitra je podjetje IKEA v preteklem letu podprlo Društvo Parada ponosa s finančno donacijo za pomoč pri izvedbi projekta Sqvot, letos pa so na novo opremili njihovo posvetovalnico.

Komentarji (9)

Default (ni preverjeno)

Bravo woke gibanje, kmalu bodo tudi pedofili zahtevali iste pravice kot jih sedaj posiljujete nam vsem z lgbt gibanjem, konec koncev ljubezen je ljubezen, bomo videli ce boste vsi potem tako zelo woke

orožnik (ni preverjeno)

Čudež narave, pedri se ne morejo razmnoževati, je jih pa zmeraj več, naj mi nekdo to objasni.

Haja (ni preverjeno)

To posiljevanje je pa že vse meje prestopilo. Naj živijo normalno, kot vsi ostali in normalno hodijo v službe. Naj se oblačijo, kot vsi ostali, pa jih sploh ne bomo opazili. Ampak ne, oni želijo že na daleč izstopati, potem se pa čudijo, da niso sprejeti. Svoje nagone pa naj izživljajo doma. Da o njihovi paradi sploh ne izgubljam besed. Akcije in poveličevanje te skupnosti pa samo še spodbujajo sovraštvo, ker imam občutek, da nas že vse poskušajo spreobrniti. V Nemčiji že štiriletnim otrokom berejo pustne šeme knjige v kjigarni in to take, ki ne vedo ali so moški ali ženske. Kam gre ta svet? Vsaj otroke naj pustijo pri miru.

Vlado Slamomlatov (ni preverjeno)

Hvala za info. Odslej me v Ikei ne bodo več videli.

En maček (ni preverjeno)

Še DF-ja imam raje kak pedre. Kaj le more biti to za en sex, se vprašam.

Politik (ni preverjeno)

Kaj bodo sprejeti ,če so kot maškarade.
To je bolezen,za katero se upa da bo kmalo zdravilo ali cepivo,skoraj tok kot poženščeni moški,ki to sploh več niso.Bolano v glavnem.

Fischer (ni preverjeno)

Bravo. tudi gayi morjo bit.

sarikaz (ni preverjeno)

Adijo ikea.

Ć (ni preverjeno)

Go woke, go broke.

Starejše novice