Slika je simbolična.
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 5. junija, opravili 2256 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 157 novih okužb, gre za 7-odstotni delež okužb. Aktivnih okužb v Sloveniji je trenutno 3688.

S pomočjo Covid-19 Sledilnika smo preverili, kakšno je stanje po občinah.

V Podravju 51 okužb v 18 občinah

V soboto so več okužb kot v Podravju odkrili le v osrednjeslovenski regiji (54). Največ novih primerov sicer beleži mariborska občina, kjer so jih v soboto odkrili 15. Po pet novih okužb imajo v občinah Ptuj in Slovenska Bistrica, štiri pa so odkrili v občini Ruše. Tri nove primere beležijo v občini Gorišnica, po dva pa v občinah Hoče-Slivnica in Središče ob Dravi.

Po en nov primer okužbe s koronavirusom so včeraj potrdili še v občinah Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Duplek, Kungota, Dornava, Podlehnik, Cerkvenjak, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Oplotnica in Lovrenc na Pohorju. Brez novih primerov je bilo 23 občin.

Vseh aktivnih okužb s koronavirusom je v Podravju 567, sedemdnevno povprečje na 100.000 prebivalcev pa znaša 12,6. V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor je danes 37 covidnih bolnikov, od tega jih 14 potrebuje intenzivno terapijo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TABORČAN (nepreverjen)

tam kjer je dosta kanon futra tam je korone na tone

Starejše novice