V prestolnici je prišlo do spopadov med policisti in protestniki, ki so se zbrali pred parlamentom. Policija je proti protestnikom uporabila vodni top.

Na protestu pred parlamentom na Trgu republike je izbruhnilo nasilje. Protestniki, ki so se zbrali, ker verjamejo, da je koronavirus svetovna zarota, so napadli policijo in novinarje.

Policija je proti protestnikom uporabila tudi vodni top. Tega so nazadnje uporabili med protesti novembra leta 2012.

Organizatorji petkovih protivladnih protestov so se od današnjih protestov distancirali. Kolesarji in kolesarke so zapisali, da se zaradi napovedanega nasilja nekaterih skupin in slabega epidemiološkega stanja v državi protestov ne bodo udeležili in bodo protestirali doma.

Na Policijski upravi Ljubljana so potrdili, da je na Trgu republike okoli 17. uri prišlo do hujše kršitve javnega reda in miru. Osebe so bile večkrat pozvane naj zapustijo Trg republike, vendar tega ukaza niso upoštevali, zato so policisti množico iz Trga republike razgnali.

Posamezne skupine so se nato na območju centra Ljubljane uprle in niso upoštevale ukazov policije naj se razidejo, prav tako je prišlo do napadov na policiste, v katere so posamezniki metali granitne kocke in druge predmete, ter uporabljali pirotehniko.

»Zoper osebe, ki na Slovenski cesti niso upoštevale ukazov, naj se razidejo, je bil uporabljen tudi vodni top,« so sporočili ljubljanski policisti. 

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Jebimo jih v njihovo kradljivo koruptno diktatorsko pizdo ni zadrzkov GOTOF SI

dragan krstic (nepreverjen)

Upam da ga bos ven vzel da ne bo kaksnega imbecilnega narasčaja za v Hrastovec.

Gorazd0 (nepreverjen)

A:C.A.B.

Marjan1956 (nepreverjen)

Edine črke abecede, ki jih znaš?

In reply to by Gorazd0 (nepreverjen)

Danvid (nepreverjen)

Z mirnim protestom se še nikoli ni nič doseglo.kar je res je res.lepo je politikom skozi okno gledat in se smejat'a očitno je zdaj vrag vzel šalo stran.Ja draga vlada 'nekaj delate hudo narobe.

Haaa (nepreverjen)

Nekaj dela narobe, ja: zaupa debilom, da jim nošenje mask ne stopi v rit, ker nimajo niti najosnovnejše izobrazbe in kmečke pameti.

Retardiranci.

In reply to by Danvid (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

ŽE MESECE NAZAJ SEM VAM REKEL DA SE BO KORONA NATEG IN MANIPULACIJA LETA 2021 KONČALA Z NASILNIMI IN OBOROŽENIMI SPOPADI PO CELEM SVETU V KATERIH BO UMRLO VEČ LJUDI KOT PA OD SAMEGA VIRUSA, NE BOSTE NAS ZASUŽNJILI POD PREVTEZO PREHLADA IN LAŽNIH ŠTEVILK TEH NEZANESLJIVIH PCR TESTOV

Arabci so vedno bili (nepreverjen)

mojstri prevar, se posebej ce so med izgredniki in protestniki radikalni muslimani in islamisti

In reply to by dd (nepreverjen)

Ivan78 (nepreverjen)

O, dd se je vrnil. Kaj so ti na zaprtem oddelku priklopili internet nazaj? Si bil priden? Očitno ti pa še vedno CAPS LOCK nagaja.

In reply to by dd (nepreverjen)

Ragnar The King (nepreverjen)

Ki sta bla, naš Janez in marioneta, v bunkerju!

Karbona (nepreverjen)

Ne verjamem da so se tako nekulturno in neodgovorno obnašali ljudje v času kuge in španske gripe.

Starejše novice