Slovenske železnice v decembrskem prazničnem času ponujajo vožnjo z muzejskim vlakom in Božičkom.

Pred vrati je praznični december, to je čas, ko smo priča božičnemu vzdušju na vsakem koraku našega vsakdanjika. Od ulične razsvetljave in okrasitve, ponudbe v trgovinah, do božičnih pesmi, ki jih vrtijo na radijskih postajah in tradicionalnih filmov, ki jih predvajajo tako rekoč na vsakem televizijskem programu.

Moč pa je tudi izkusiti vožnjo z muzejskim vlakom in Božičkom, ki jo ponujajo Slovenske železnice.

Na Božičkov vlak gre lahko 240 oseb

Prostora na vlaku je za 240 oseb, za otroke stare od dveh do šest let bo potrebno odšteti 8 evrov za povratno vstopnico, za odrasle in otroke starejše od šestih let pa je cena 15 evrov.

Slovenske železnice ponujajo tudi možnost vnaprej prijavljenim skupinam, za kar se šteje najmanj pet otrok in ena odrasla oseb, da kupijo vstopnico po ceni 8 evrov na osebo. Za mlajše od dveh let pa je vožnja z Božičkovim vlakom brezplačna.

Prostora več ni

Kot kaže, je zanimanja za Božičkov vlak veliko, saj so v tem trenutku razprodane vse vožnje in do konca napolnjeni vsi Božičkovi vlaki, kar je razvidno na spletni strani Slovenskih železnic. Tisti, ki bi svoje malčke radi razveselili z vožnjo, boste žal morali počakati na drugo leto.

V priloženem videoposnetku pa si lahko pogledate, kako je videti vožnja na Božičkovem vlaku.

Starejše novice