Slika je simbolična.
Vlada je na dopisni seji posodobila strategijo cepljenja proti covid-19 in sprejela ukrepe za pospešitev cepljenja. Ministrstvo za zdravje mora po navodilih vlade organizirati mobilne ekipe, naročanje več ne bo potrebno, možna pa je tudi izbira cepiva.

Kot so po seji v sporočilu za javnost zapisali na Ministrstvu Republike Slovenije za zdravje je vlada v letu 2020 sprejela nacionalno strategijo cepljenja in jo v letu 2021 posodabljala. 

Strategija je bila v prvem obdobju omejenega dostopa do cepiv osredotočena v opredelitev skupin prebivalstva, pri katerih obstaja največje tveganje za težji potek in smrt zaradi koronavirusne bolezni in jih je treba cepiti najprej. 

Z večanjem količine cepiv, ki so na razpolago in z dostopnostjo do več vrst cepiv, se ukrepi usmerjajo v aktivnosti, ki bodo omogočile, da se zagotovi precepljenost prebivalstva, ki bo poleg zaščite posameznika postopno pomenila tudi čredno imunost, navajajo. 

Vlada je zadolžila ministrstvo za zdravje, da:

  • za pospešitev cepljenja takoj organizira večje število mobilnih ekip, ki bodo cepljenje izvajale na različnih mestih, da se cepivo in možnost cepljenja približata vsem prebivalcem;
  • zadolži vse izvajalce cepljenja, da takoj zagotovijo dovolj terminov za cepljenje vsem zainteresiranim osebam brez predhodnega naročanja na cepljenje;
  • vsem osebam, ki se naročijo ali pridejo na cepljenje, takoj zagotovi možnost izbire vrste cepiva;
  • cepljenim osebam takoj zagotovi enostavno in brezplačno pridobitev potrdila o cepljenju;
  • izvede dodatne aktivnosti za promocijo cepljenja med zaposlenimi v zdravstvu.

Nacionalni inštitut za javno zdravje bo s posvetovalno skupino za cepljenje z namenom doseganja višje precepljenosti preveril in po potrebi posodobi pravila in navodila za uporabo cepiv proti covid-19. 

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo skupaj z delodajalci identificiralo panoge, kjer je potrebno hitrejše cepljenje zaposlenih zaradi pospešenega okrevanja oziroma večje odpornosti panoge. 

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, bo takoj pričelo z aktivnostmi za promocijo cepljenja v skupinah študentov, dijakov, učencev in zaposlenih, z namenom čim bolj nemotenega izvajanja učnega procesa v naslednjem šolskem in študijskem letu.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pa bo izvedlo aktivnosti za promocijo cepljenja med zaposlenimi in oskrbovanci v institucionalnem in neinstitucionalnem varstvu starejših, ki še niso bili cepljeni.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vanek76 (nepreverjen)

Če bi vi vladajoči skupaj z opozicijo imeli hrbtenico bi vsi lepo skupaj povedali narodu zakaj se gre, ampak NE, noben nima jajca povedati resnico, rajši sodelujete pri rodomoru lastnega naroda ter državljanov ki so vas izbrali na volitvah ter vam zaupali. Vsi skupaj ki ste tam v tem parlamentu niste nič drugega kot ena zelo dobro organizirana mafijska združba.
Lahko bi v vsako gospodinjstvo po celi državi, poslali en ku _ _ _vi papir ter razložili ljudem na kratko da je vse to en velik nateg. Zdaj se šele tu vidi da vam je TITO z povojnimi poboji bil zelo velik vzor.
Ljudje ki pa vemo resnico pa moramo cele dneve tuhtati ter razmišljati kako zaščititi kakšnega svojca, prijatelja ali znanca od vas samih.

SRAM VAS JE LAHKO !!!

Heh (nepreverjen)

Je to novi dd? Oni je vsaj približno neko nit držal pri komentarjih, ta pa bruha svojo redardiranost na vse strani.

In reply to by Vanek76 (nepreverjen)

TABORČAN (nepreverjen)

cepili bi lahko gasilci
takrat
ko ne odklapljajo akomolaturjev
imajo zlati cajt

Starejše novice