Simona Kustec Lipicer, vodja poslanske skupine SMC, je bila ob današnjem obisku Slovenske Bistrice presunjena nad posledicami neurja, ki je besnelo v začetku meseca.

Vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer je danes obiskala Občino Slovenska Bistrica, kjer se je seznanila s posledicami neurja, ki je širše območje Slovenske Bistrice prizadelo 7. julija. Poudarila je, da prebivalci Šmartnega na Pohorju, kjer je škoda največja, upravičeno pričakujejo pomoč širše skupnosti. Nad škodo, ki jo je vidla v Šmartnem na Pohorju, je bila presunjena.

Za večjo varnost kmetov pred vremenskimi ujmami

V pogovoru z županom Občine Slovenska Bistrica Ivanom Žagarjem in predstavniki kmetijske ter vinarske zadruge, krajevnih skupnosti in civilne zaščite so ocenili, "da je treba vzpostaviti čim širši dialog in poiskati rešitve, ki bodo zagotavljale večjo varnost kmetov v luči čedalje bolj pogostih vremenskih ujm".

Ob robu današnjega obiska pa je Kustec Lipicerjeva zagotovila, da bo storila vse, kar je v njeni moči, da bo glas ljudi s Pohorja pri njenih kolegih v Ljubljani bolje slišan.

Kustec Lipicerjeva, ki si je ogledala tudi posledice neurja na tamkajšnji infrastrukturi ter plaz, ki je poškodoval eno od lokalnih cest proti osrednjim vasem bistriškega dela Pohorja, je popoldanski del obiska preživela z vodstvom in stanovalci bistriške enote poljčanskega doma za upokojence. Ogledala si je tudi gradnjo zahodne bistriške obvoznice in se seznanila z delovanjem največjega podjetja v SV Sloveniji, Impola, so pri SMC še zapisali v sporočilu za javnost. 

Starejše novice