Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Agencija Republike Slovenije za okolje opozarja na sneženje, žled in visoko plimo, težave bi lahko povzročalo tudi poplavljanje morja.

Agencija Republike Slovenije za okolje in prostor opozarja, da bo od danes zvečer do jutri zjutraj na prehodu s Primorske na Notranjsko pojavljal žled.

Ob morju bo danes zvečer pihal močan jugo, morje bo poplavilo nižje ležeče dele obale.

Na Gorenjskem in v višjih legah severne Primorske in na Notranjskem bo zapadlo okoli 30 centimetrov snega, drugod po nižinah osrednje in južne Slovenije od deset do 20 centimetrov, na vzhodu pa od pet do okoli deset centimetrov snega.

Vremenska napoved

Popoldne bo pretežno oblačno. Na zahodu se bodo pojavljale manjše padavine, ki se bodo proti večeru krepile in ponoči razširile na vso državo. Na Primorskem bo deževalo, drugod večinoma snežilo, na meji med Primorsko in Notranjsko se bo pojavljal tudi žled.

Ob morju bo zvečer prehodno zapihal okrepljen jugo, na severnem Primorskem pa burja. Temperature bodo od minus dve do štiri, na Primorskem od pet do deset stopinj Celzija.

Sneženje bo najmočnejše v noči na četrtek, na Primorskem bo večinoma deževalo. Jugo ob morju bo ponehal. Proti jutru bodo padavine oslabele. Zjutraj bo na severozahodu okoli minus štiri, drugod od minus dve do ena, na Primorskem do šest stopinj Celzija.

Jutri bo večinoma oblačno. Občasno bodo še krajevne padavine. Na Primorskem bo deževalo, ob morju bo lahko zagrmelo. Pihala bo šibka burja. Drugod bo snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od minus ena do dve, na Primorskem do devet stopinj Celzija.

V petek in soboto bo zmerno do pretežno oblačno, po nekaterih nižinah bo predvsem zjutraj in dopoldne megla. V soboto bo ponekod pihal severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.

Starejše novice