Slika je simbolična.
Tudi danes popoldne bodo nastajale plohe in nevihte.

Popoldne bodo nastale posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje.

Ponoči se bo pooblačilo. Krajevne padavine, deloma plohe in nevihte, bodo od jugozahoda zajele večji del Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija.

Najhuje bo v torek

V torek bo povečini oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Možni bodo tudi močnejši nalivi. V notranjosti Slovenije bo sprva pihal vzhodnik, ob prehodu vremenske fronte pa bo čez dan zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 23 stopinj Celzija.

Agencija za okolje je za torek tudi razglasila oranžno opozorilo, saj bodo lahko nastajale močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra.

V sredo bo spremenljivo z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v severni polovici Slovenije. Vmes bodo tudi nevihte. Pihal bo veter zahodnih smeri. Tudi v četrtek bo spremenljivo s plohami in nevihtami. Ponekod bo še pihal jugozahodnik.

Starejše novice