Vir: Splošna bolnišnica Murska Sobota
Splošna bolnišnica Murska Sobota je bila danes deležna prav posebne zahvale. Pacient Branko Glažar je izrazil javno zahvalo celotnemu zdravstvenemu osebju. 

Da je tanka meja med življenjem in smrtjo je nedolgo nazaj izkusil tudi Branko Glažar. Bilo je 24. julija v tem letu, ko je potreboval zdravniško pomoč zaradi hudega srčnega infarkta. Osebje v Splošni bolnišnici Murska Sobota, še posebej zdravnik Ivica Nikolajević, so se za Brankovo življenje in okrevanje borili devet dni. 

Branko Glažar je posebej izpostavil, da je Rom. Vsem Romom in Rominjam je poslal posebno sporočilo.
 

V nadaljevanju objavljamo celotno Brankovo zahvalo.

Zahvalno pismo Branka Glažarja 

Najprej bi se zahvalil zdravniku Ivici Nikolajeviću za njegov trud in požrtvovalnost, ker me je 24. julija 2021 ohranil pri življenju. 

Zelo velika pohvala gre celotni urgentni ekipi Splošne bolnišnice Murska Sobota za trud in požrtvovalnost. Obenem bi se rad zahvalil celotnemu osebju na oddelku za intenzivno nego. 

Zakaj odločitev za javno zahvalo in podelitev priznanja zdravniškemu osebju?   

Zato, ker so mi rešili življenje, potem ko sem doživel hud srčni infarkt. Res je, da se pišem Branko Glažar, lahko pa vam z veseljem povem, da sem Rom. Vsem Romom in Rominjam sporočam: Bodite vljudni do sočloveka, posebej pa bi vam rad povedal, da spoštujte zdravniško osebje, ker oni lahko rešujejo naša življenja.  

Spoštovana manjšina Romov, naučite se čakati, ko ste enkrat v bolnišnici v Rakičanu. Bodite strpni in obnašajte se do sočloveka nekako človeško. Če se bomo mi obnašali tako, bo takšno do nas tudi zdravstveno osebje. Vedite, da nekateri zdravniki in sestre delajo več kot osem ur na dan in zaslužijo spoštovanje, ne pa neko drenje ali pa celo fizično napadanje.

Sam sem preležal devet dni v bolnišnici in moram vam povedati, da sem bil, ne glede na to, da sem ROM, sprejet kot človek. Lahko vam povem, da mi je bilo v bolnišnici v Rakičanu lepo in če bi bilo potrebno, bi še ostal oziroma ležal tam. 

Spoštovani Romi, ne glede na to, kje ste, kam greste, kaj delate.  Vedno poskusite biti ljudje, potem vas bo družba dobro oziroma lepo sprejela. 

Hvala Splošni bolnišnici Murska Sobota,

Branko Glažar.

Starejše novice