Vir: PGD Kristan Vrh
Ob četrtkovih nevihtah je bilo največ zalitih hiš v Šmarju pri Jelšah, škodo povzročali tudi udari strel.

V četrtek zvečer so predvsem na severovzhodu države in ponekod drugje nastale močnejše lokalne nevihte z močnimi nalivi in vetrom. 

Najhuje je bilo na območju naselja Šmarje pri Jelšah, kjer so meteorne vode zalile okoli 30 objektov. 

Ponekod so bila poplavljena cestišča, škodo pa so povzročili tudi udari strel, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Udari strel zanetili požare

Gasilci so v večini primerov črpali meteorne vode iz različnih objektov, iz zalitega podvoza potegnili osebno vozilo, poplavljena pa so bila tudi cestišča in podvozi. V Slovenskih goricah se je podrl drog telekomunikacij in zaprl cesto.

Največ dogodkov so zabeležili na območju naselja Šmarje pri Jelšah, kjer so meteorne vode zalile okoli 30 objektov. 

Udar strele je v naselju Ločki Vrh v občini Destrnik zanetil požar na stanovanjski hiši, v katerem je zgorelo okoli 80 kvadratnih metrov ostrešja. V Ložnici pri Celju je udar strele poškodoval hlev, v Loki pri Mengšu pa atrij stanovanjskega objekta, poročajo.

Na Agenciji RS za okolje (Arso) so zaradi pričakovanih močnih padavin sicer za severovzhod, severozahod in jugozahod države izdali oranžno vremensko opozorilo. Že v četrtek zvečer so na omrežju X poročali o močnem nalivu na severozahodu države. 

Na Rudnem polju so tako od 19. ure do 19.30 izmerili 24 litrov dežja na kvadratni meter, pri čemer je glavnina padavin padla v približno desetih minutah.

Ponoči pa so na družbenem omrežju omenili še močnejšo nevihtno celico, ki je nastala v Posavju in se je z jugozahodnim vetrom pomikala prek Celja naprej na severovzhod države. 

Ob tem so njihove meteorološke postaje izmerile nekaj močnejših nalivov, in sicer je v Ločah padlo 20,5 litra dežja na kvadratni meter, v Slovenskih Konjicah 19 litrov na kvadratni meter, v Šmarju pri Jelšah 16,5 litra na kvadratni meter, v Celju pa 14 litrov na kvadratni meter.

Komentarji (1)

xxxtinca (ni preverjeno)

denar za lanske poplave in plazove so porabili za luksuz in razen besedičenja nič naredili,zdaj pa je golob že najavil da rabi dve novi miljardi

Starejše novice