Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Znane bodo usmeritve posvetovalne skupine glede obvladovanja epidemije covida-19 v jesensko-zimskem času.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje bodo popoldne predstavili strokovna izhodišča in usmeritve za pripravljenost in odzivanje na epidemijo covida-19 v jesensko-zimskem času.

Usmeritve je pripravila posvetovalna skupina za spremljanje koronavirusa, ki jo vodi epidemiolog Mario Fafangel, so sporočili z Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Usmeritve bodo na novinarski konferenci, ki se bo na nacionalnem inštitutu predvidoma začela ob 17.15, predstavili vodja posvetovalne skupine za spremljanje koronavirusa pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje epidemiolog Mario Fafangel, vodja delovne skupine za klinično obravnavo in zdravljenje pri posvetovalni skupini infektologinja Tatjana Lejko Zupanc, vodja delovne skupine za cepljenje proti covidu-19 pri posvetovalni skupini imunolog Alojz Ihan in državni sekretar na ministrstvu za zdravje Tadej Ostrc.

Fafangel je konec junija ob predstavitvi članov posvetovalne skupine napovedal, da bo skupina priporočila oblikovala na podlagi treh scenarijev.

Scenarij A bo veljal v primeru širjenja obstoječe koronavirusne različice omikron, ki predstavlja manjše tveganje za hud potek bolezni kot prejšnje različice, tudi zaradi razvite imunosti posameznikov po cepljenju ali preboleli okužbi.

Scenarij B bi pomenil bolj nevarno bolezen covid-19, tveganje za hud potek bolezni bi bilo na ravni prejšnjih različic. V tem primeru bi skupina tehtala o predlogih nekoliko strožjih epidemičnih ukrepov.

Scenarij C bi v veljavo stopil v primeru hudega poslabšanja epidemičnih razmer.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Vi novinarji prav hočete ,da nas je..jo.Nobenih posebnih ukrepov ni in ne bo.proporečene so maske za starejše ,prezračevanje,cepljenje,higiena.Ampak ne "vi mediji se prav naslajate ,da bi nas še bolj je...li .Gno..ji.,kdor se boji ima na voljo 5 šusov ,kar izvolite.
Letos pa otrok ne boste zajebavali v šoli še manj pa z maskami,ker ali no doma ali pa bo vse splošni upor po Sloveniji.Ampak tokrat ne z biciklami ampak z vilami.

Rola (nepreverjen)

Kaj si se te šel navsezgodaj tak razjebat. Kaj ne veš da so na infu mb teksti skopi in OGROMNO slik včasih se celo duplirajo. Razgledanost je včasih težava.

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Starejše novice