Na družbenih omrežjih kroži oglasno sporočilo, ki pod pretvezo, da gre za Marjana Ogorevca, prodaja izdelek za odstranjevanje papilomov.

Na družbenih omrežjih se je razširilo sporočilo, ki pravi: »Če imate na vratu papilome, so to paraziti. Pijte ga na prazen želodec in papilomi bodo odpadli brez bolečin, iz njih pa se bo izluščil kup parazitov.« V podpisu je navedeno: »Zeliščar - infektolog Marjan Ogorevc«.

Na tovrstno oglasno sporočilo se je oglasil tudi Marjan Ogorevc in pojasnil, da gre za zavajanje potrošnikov.

»Pozdravljeni. Zadnje dni se na Facebooku pojavljajo reklame, kjer v mojem imenu in z mojo fotografijo prodajajo izdelke. Obveščam vas, da gre za zlorabo in krajo mojega imena ter fotografij. Ravno tako vam sporočam, da 'podjetje', ki trži te izdelke, ne obstaja, gre za prevaro. Tako da ne nasedajte.

V kolikor se vseeno odločite za nakup, sam ne prevzemam nobene odgovornosti. Hvala za razumevanje,« je izjava, ki jo je podal Ogorevc na družbenih omrežjih.

Potrebna je tudi prijava na policijo

Kazenski zakonik uvršča krajo identitete med kazniva dejanja. Za to kaznivo dejanje gre takrat, ko nekdo prevzame identiteto druge osebe in pod njenim imenom izkorišča njene pravice, si na njen račun pridobiva premoženjsko korist ali prizadene njeno osebno dostojanstvo. Zagrožena kazen je zapor od treh mesecev do treh let.

Goljufijo na podlagi spletne kraje identitete je potrebno prijaviti policiji. Prav tako je dobro o tej goljufiji obvestiti javnost preko svojih družbenih omrežij in če več uporabnikov prijavi lažen profil na Facebooku, bo tak profil tudi prej odstranjen.

Marjan Ogorevc je slovenski javnosti znan kot bioenergetik, športni trener in učitelj karmične diagnostike. Napisal je deset knjig, pred kratkim pa je bila izdana knjiga z naslovom Nisem s tega planeta.

Komentarji (1)

Legionar (ni preverjeno)

Robert Planet ...Led Zeppelin ista faca .

Starejše novice