Nogometni svet se je včeraj zavil v črnino. Umrl je legendarni nogometaš in trener Diego Armando Maradona.

Po zmagoviti tekmi s Celjem mimo smrti nogometnega velikana Diega Armanda Maradone ni mogel niti trener vijoličastih Mauro Camoranesi, ki je po rodu sicer Argentinec, vendar je zaradi italijanskih prednikov sprejel italijansko državljanstvo.

Po tekmi je vodja mariborskega strokovnega štaba izvedel, da je prenehalo biti srce nogometnega genija, ki je bil, je in bo ostal - eden in edini.

»Vesel sem zaradi naše zmage, potrt zaradi smrti največjega med nami. Bil je idol vseh nas, motiv in navdih naše generacije. Jasno je, da je predstavljal velik vzor, ne le meni, ampak vsem nogometašem v Argentini. Star sem 44 let, videl sem le njega na tem nivoju. Za vsakega izmed nas je bil Diego pojem nogometa,« je Camoranesi z izbranimi besedami počastil spomin na Maradono, s katerim sta se nazadnje srečala med skupnim gostovanjem v televizijski oddaji, kot poseben trenutek pa bo pomnil motivacijski nagovor večer pred osvojitvijo naslova svetovnega prvaka.

»Bilo je naključje, a mi je veliko pomenilo, ko sem se slišal z njim pred finalom svetovnega prvenstva v Berlinu leta 2006. Ko sem šel obiskat Cira Ferraro, se je ta v sobi po telefonu pogovarjal z Diegom. Rekel mi je, naj vstopim in mi predal telefon. Diegova spodbuda mi je dala dodaten zagon,« se spominja.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ma kaki ni res (nepreverjen)

bil je zadrogiran pijancek imamo velik boljse Ronaldo Messi ...

Pele1940 (nepreverjen)

Postal je svetovni prvak, nekaj kar Ronaldo in Messi nikoli ne bosta dosegla.

In reply to by Ma kaki ni res (nepreverjen)

Starejše novice