Foto: Bobo
Domen Prevc je dosegel 80. posamično zmago smučarskih skakalcev na tekmi svetovnega pokala v japonskem Sapporu.

Vodil je že po prvi seriji, skupaj je za svojo šesto zmago zbral 273,6 točke in je za 3,8 točke ugnal domačina Ryoyuja Kobayashija (269,8). Ta je drugi v seštevku pokala za Avstrijcem Stefanom Kraftom, ki je bil tokrat četrti (260).

Tretji na tekmi je bil Norvežan Kristoffer Eriksen Sundal (262,7). Peter Prevc je bil na svoji zadnji tekmi na tej skakalnici, kjer je zabeležil štiri od svojih za slovenske skoke rekordnih 23 zmag, osmi (248,6), deveti je bil Lovro Kos (240,3).

Brez finala je na 40. mestu ostal Žak Mogel (82,3), Timi Zajc pa je bil v prvi seriji diskvalificiran.

Domen Prevc je tako dosegel 80. posamično zmago smučarskih skakalcev v svetovnem pokalu in svojo šesto. To je tudi 115. slovensko prvo mesto Slovenije v tem tekmovanju. Skakalci imajo skupno sedaj 93 zmag, od tega še 12 ekipnih ter eno superekipno.

Z naskokom najboljši med Slovenci je s 23 posamičnimi zmagami Peter Prevc, sledijo Primož Peterka (15), Primož Ulaga (9), Robert Kranjec (7) ter s šestimi Domen Prevc in Anže Lanišek.

Nika Prevc je 28. januarja letos na Ljubnem dosegla zadnjo slovensko zmago skakalk, ki imajo odtlej 18 posamičnih ter dve ekipni zmagi, od tega eno superekipno, Slovenija pa je dvakrat slavila tudi na tekmah mešanih ekip.

Med skakalkami je posamično s šestimi zmagami, vse je dosegla v tej sezoni, Prevc prva, Nika Križnar ima pet zmag, na tretjem mestu je s tremi zmagami dvakratna olimpijska zmagovalka Urša Bogataj, ki je zaradi nosečnosti marca lani prekinila kariero.

Starejše novice