Vir: Odbojkarski klub Merkur Maribor
Na mestu sprejemalca je Odbojkarski klub Merkur Maribor podpisal 25-letnega Filipa Kovačevića. Nazadnje je igral za srbskega prvaka Odbojkarski klub Novi Sad.

Filip Kovačević je nova okrepitev za Odbojkarski klub Merkur Maribor na mestu sprejemalca.

25-letni in 200 centimetrov visoki srbski odbojkar je v dveh sezonah za Odbojkarski klub Novi Sad osvojil dva naslova državnih prvakov.

Vir: Odbojkarski klub Merkur Maribor

»Za prestop v Odbojkarski klub Merkur Maribor sem se odločil z razlogom, saj je mariborski klub en izmed najboljših klubov v Sloveniji, kar je dokazal z osvojenim državnim naslovom, ko je v finalu premagal ACH iz Ljubljane. Prav tako ima klub odličnega trenerja, všeč mi je njegova energija na tekmah, dodaten izziv in motivacijo pa mi predstavlja ponovno igranje v Ligi prvakov,« je pojasnil izbiro kluba novi član Odbojkarskega kluba Merkur Maribor Filip Kovačević.

V tem času mu je z ekipo uspela tudi zmaga pokalnega naslova, dva Super pokala Srbije in uvrstitev kluba v skupinski del lige prvakov. Filip je igral tudi za mladinsko reprezentanco Srbije in je na širšem spisku prve reprezentance.

Vir: Odbojkarski klub Merkur Maribor

»Filip je dva metra visok sprejemalec in je zadnja tri leta igral za Vojvodino Novi Sad, s katero je osvajal lovorike. Filip ima tudi izkušnje z igranjem v ligi prvakov, kjer bomo nastopili prvič. Je velik delavec in pozitivec in takšen profil igralca smo si želeli v ekipi, skupne poti si že vsi zelo veselimo,« je dodal trener Odbojkarskega kluba Merkur Maribor Sebastijan Škorc.

Odbojkarsko pot je začel v manjšem klubu v Smederevu, bolj konkretne odbojkarske korake je naredil pri odbojkarskem klubu Mladi Radnik v Požarevcu, kjer je preživel pet let.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice