Foto: Jure Banfi
Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je na drugi tekmi nove sezone svetovnega pokala v smučarskem krosu v francoskem Val Thorensu tako kot na petkovi prvi tekmi tudi danes obstal v četrtfinalu.

Mariborčan Filip Flisar se je na petkovo in današnjo tekmo uvrstil z desetim časom kvalifikacij. Tako kot v petek je tudi danes preskočil prvo oviro izločilnih bojev, v osmini finala je premagal vse tekmece - Kanadčana Kevina Druryja, Američana Branta Crossana in Šveda Eliotta Barala, poroča STA.

Flisar je že po prvi tekmi napovedal, da je izjemni Drury premagljiv, kar je Mariborčan dokazal že v uvodni vožnji dneva, nato pa sta se skupaj uvrstila v četrtfinale. Tam sta se Kanadčanu in Slovencu pridružila še Francoz Bastien Midol in Švicar Alex Fiva. Tako je Flisar spet dobil zahtevno skupino že v drugem delu izločilnih bojev. V četrtfinalu je startal na povsem zunanji progi in po začetni ravnini zaostal.

A je še prehitel Švicarja Fivo in prišel tik za včerajšnjega zmagovalca Drurya. Flisar je poskušal Kanadčana ugnati na zahtevnem skoku, a se tvegana poteza ni izšla. Njegov skok je bil malenkost preveč oster in je povozil vratca ter tako tekmovanje končal na zadnjem mestu v svoji skupini. 

V polfinale sta se uvrstila Kevin Drury in Bastien Midol, ki je vodil od starta do cilja. Flisar je tekmovanje zaključil na 15. mestu.

»Prva vožnja zopet zelo dobro, napredovanje brez težav in tudi zmaga. V četrtfinalu pa tako kot včeraj znova malenkost slabši start. Sicer sem Fivo kmalu prehitel, kar je bilo zelo v redu, a pred menoj sta ostala Midol in Drury, ki sta oba zelo hitra. Na zadnjem negativu je ostala edina priložnost za prehitevanje, to pa lahko narediš samo tako, da tvegaš z zelo ozko linijo, a pri tem se ti lahko naredi, da povoziš vratca. Meni se je to danes zgodilo, a je to vseeno bolje, kot da bi ostal zadaj in se sploh ne bi boril za napredovanje,« je današnji boj na progi za STA opisal Flisar.

Na koncu je v razburljivem velikem finalu Mahler privozil Kanadi drugi zmago v dveh dneh; za las je ugnal dva domača aduta, drugi je bil Jean Frederic Chapuis, tretji pa Midol. Švicar Joos Berry je po padcu končal na četrtem mestu.

Pri ženskah je slavila Švicarka Fanny Smith, ki je v velikem finalu premagala zmagovalko petkove tekme Švedinjo Sandro Naeslund in Kanadčanki Courteny Hoffos ter Indio Sherret.

Sezona smučarskega krosa se bo z naslednjo tekmo svetovnega pokala nadaljevala naslednji teden v avstrijskem Montafonu.

Starejše novice