FOTO: Jure Banfi
Mariborski športni direktor Marko Šuler in agent Amir Ružnić sta glede povratka Josipa Iličića v Ljudski vrt skrivnostna, navijači pa so tudi z novim grafitom pokazali, da želijo Kranjčana spet spremljati v vijoličastem.

Nekaj dni so stare govorice, da naj bi bil Josip Iličić blizu vrnitve v vrste mariborskega kluba. 

Kranjčan je od konca avgusta, ko se je po petih letih razšel z Atalanto, brez kluba, še v začetku tega meseca pa je Iličićev zastopnik Amir Ružnić dejal, da povratek v Slovenijo še ni realen.

Za nogometaše, ki je v Serie A dosegel kar 96 zadetkov, naj bi se po pisanju italijanskih medijev zanimala Bologna in Hellas Verona, a dejstvo je, da je daljši tekmovalni premor pustil nekaj posledic.

Je lahko prav to adut Mariborčanov? Iličić bi imel v slovenski ligi zagotovo več manevrskega prostora, da najprej dobro pripravi, nato pa znova najde pravo formo in se skuša vrniti na že znano raven.

Viole ga vabijo v staro jato

Četudi je Josip Iličić v Ljudskem vrtu bival zgolj dva meseca, je hitro postal ljubljenec privržencev kluba na čelu z navijaško skupino Viole. Naklonjenost je obojestranska, saj je tudi priljubljeni Jojo večkrat dejal, da bi lahko ob koncu kariere v Sloveniji zaigral zgolj za Maribor.

To je le še utrdilo njegov status med mariborskimi navijači, Viole pa so ga že sredi septembra, ko si je v Šiški ogledal tekmo Brava in Maribora, z glasnimi vzkliki pozvale, naj znova obleče dres Maribora.

Se bo to zgodilo že v kratkem? Marko Šuler, športni direktor vijoličastih, v medijskih nastopih ostaja skrivnosten, a glede na informacije iz mesta ob Dravi ta scenarij vseeno ni tako neverjeten, kot se je zdelo še nekaj tednov nazaj.

Viole so pred dnevi na svoji Facebook strani objavile plakat s podobo Iličića, ki ga zdaj lahko zasledimo na nekaj lokacijah v središču Maribora, Kranjčan pa je v tem tednu dobil še eno priznanje, kako cenjen je med Štajerci.

Nedaleč od zelenice, na kateri je pred 12 leti navdušil vodstvo Palerma, na zidu pred dvorano Lukna, je namreč nastal grafit z obrazom Josipa Iličića. V svoj objektiv ga je ujel Jure Banfi.

Kaj še sledi?

Starejše novice