Foto: Jure Banfi
V Fazaneriji je dišalo po novi zmagi Maribora, ki je z goloma Iličića in Soudanija vodil z 0:2, nato pa so člani navijaške skupine Viole v 57. minuti s topovskim udarom prekinili dvoboj, le-ta pa se po polurni prekinitvi ne bo nadaljeval.

Prekmursko-štajerski derbi Mure in Maribora je bil ob vodstvu vijoličastih z 0:2 prekinjen v 57. minuti, tekma pa se po polurni prekinitvi ne bo nadaljevala.

Za prekinitev dvoboja so poskrbeli člani navijaške skupine Viole, ki so proti igrišču odvrgle topovski udar. Silovita eksplozija je poškodovala tri rezerviste Mure, ki so se ogrevali pred tribuno mariborskih navijačev.

Obračun v Murski Soboti so z boljšo popotnico pričakovali nogometaši Maribora, ki so na prvi ligaški tekmi po zimskem premoru napolnili mrežo Aluminija. Vijoličasti so Kidričanom z igralcem več zabili kar sedem golov in prebudili optimizem navijačev.

V štajerskem taboru so bili veseli učinkovite predstave, podaljšali pa so tudi trend iz priprav, ko so zgolj na eni tekmi prejeli zadetek. Bo obramba Maribora tako čvrsta tudi v Fazaneriji? Novembrski dvoboj na prekmurski ravnici se je končal z izidom 0:0.

V začetku oktobra, ko se je Ante Šimundža, vrnil na klop Maribora, so se v Ljudskem vrtu veselili gostitelji, bilo je 3:1. Še zadetek več so Sobočani pred dobrim tednom prejeli v Celju, čeprav so v dvoboju z vodilno ekipo Prve lige Telemach povedli z golom novinca Juliena Lamyja.

Bodo črno-beli, ki danes v čast stoletnice igranja nogometa igrajo v posebnih retro dresih, popravili vtis z gostovanja v knežjem mestu.

Šimundža poudaril, da je Mura doma še posebej nevarna

»Želim videti zmagovalno ekipo in zagotovo jo bom videl, to je derbi. Morda to ne bo všeč navijačem Mure, vendar sam vlogo favorita prepuščam Mariboru, ki je v vseh parametrih trenutno močnejši od nas. To pa ne pomeni, da se bomo predali.

Derbije lahko odloči posameznik, upam, da ga bo tokrat odločila ekipa in bomo na tej tekmi ekipa. Pričakujem, da bodo fantje maksimalno angažirani in bodo dali vse od sebe. Rezultat bo, kakršen bo, popraviti pa moramo vtis in pokazati, da je imelo v Celju veliko nogometašev samo slab dan,« je pred derbijem poudaril Vladimir Vermezović.

Soboški strateg je imel pred dvobojem z Mariborom kar nekaj preglavic s sestavo ekipe. Zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov pravice nastopa nimata vezista Filippo Tripi in Sandi Nuhanović, poškodovana sta Ben Cottrell in Nikola Jovićević.

Mariborčani so davek za visoko zmago proti Aluminiju plačali tudi s poškodbo Marka Strajnarja. Bočni branilec je tekmo s Kidričani pričel kot nogometaš iz »kvote U21«, zato je moral Ante Šimundža za gostovanje v Fazaneriji poiskati novo rešitev, saj je poškodovan tudi Marcel Lorber.

»Nikakor ne pride v poštev, da bi šli v tekmo povsem sproščeni. Mura je ekipa, ki ima rep in glavo, na domačem igrišču je ob podpori svojih navijačev še posebej nevarna. V Celju so odigrali dobre pol ure, povedli, potem so se zadeve obrnile v drugo smer. Ko pa so se pozneje uspeli stabilizirati, so bili znova enakovredni.

Videlo se je, kaj si želijo, na kakšen način želijo igrati in ni dvoma, da bodo skušali v dvoboju z nami dvigniti igro na višjo raven. Imajo profil igralcev, ki jim omogoča igro v dveh različnih postavitvah. Fante smo seznanili z vsemi informacijami o gostiteljih, seveda pa se z nasprotnimi igralci ne bomo ukvarjali v tolikšni meri, da bi zanemarili svoje.«

Kdo bo svoje načrte bolje uveljavil na zelenici Fazanerije?

MURA - MARIBOR 0:2*

Strelec: Iličić (16'), Soudani (40').
Mura: Raduha, Pucko, Sadriu, Antolin, Maruško, Kous, Maroša, Lamy, Proleta, Trontelj, Brkić. Trener: Vladimir Vermezović.
Maribor: Jug, Širvys, Vidmar, Šoštarič Karič, Lorbek, Vrhovec, Repas, Iličić, Soudani, Barišić, Jakupović. Trener: Ante Šimundža.

POTEK TEKME! 

1' Pričetek prekmursko-štajerskega derbija v Fazaneriji!

1' PRILOŽNOST! Muraši so po napaki gostov prišli do prve obetavne situacije, Amadej Maroša pa je na koncu iztržil podajo iz kota.

11' PRILOŽNOST! Prva priložnost tudi za goste iz Maribora. Žiga Kous je žogo izbil do Josipa Iličića, akcijo pa je zaključil Pijus Širvys, ki pa je s kakšnih šestih metrov streljal v dobro postavljenega Florijana Raduho.

16' GOL! Maribor je povedel po hitro odigranem protinapadu. Muraši so Josipu Iličić pustili preveč prostora, kar je Kranjčan izkoristil in s 16 metrov natančno meril v spodnji desni kot Florijana Raduha.

19' PRILOŽNOST! Muraši so pripravili prvi odgovor na zadetek Maribora. Po kotu in izbiti žogi je do udarca z 22 metrov prišel Klemen Pucko, vendar je meril previsoko.

22' RUMENI KARTON! Pri domačih je po prekršku na sredini igrišča porumenel kapetan Žiga Kous.

35' PRILOŽNOST! Arnel Jakupović je sprožil z 18 metrov, izkazal se je Florijan Raduha in žogo izbil v kot.

36' Josip Iličić je po kotu streljal z desne strani igrišča, Florijan Raduha se ni pustil presenetiti.

40' GOL! Maribor je povišal prednost. Domača obramba po predložku Pijusa Širvysa ni najbolje izbila žoge, Hilal Soudani pa je s 16 metrov natančno meril v spodnji desni kot nemočnega Florijana Raduhe.

43' Timotej Brkić je po predložku Žana Trontlja zapretil z volej udarcem, a slabo zadel žogo in jo poslal visoko preko vrat Maribora.

POLČAS! 

46' Pričetek drugega polčasa, brez sprememb v obeh enajstericah.

49' PRILOŽNOST! Žigi Kousu se je po dolgi podaji na polovico Maribora odprlo precej prostora, domači kapetan pa je streljal iz zahtevnega položaja, Ažbe Jug pa je žogo izbil v polje.

57' PREKINITEV TEKME! Viole so proti igrišču, ravno proti območju, kjer se ogrevajo rezervisti Mure, odvrgli topovski udar, po katerem je na zelenici obležal Niko Kasalo.

Foto: Jure Banfi

Komentarji (19)

Düplek (ni preverjeno)

Vijolcni primitivci. Bi te na ijace morali pendreki obiskati,…

Malinovec (ni preverjeno)

Viole, "kao" navijači, a zaradi njih bo verjetno že dobljena tekma, registrirana kot poraz 3:0. Res ste prave rožice.

Janko123 (ni preverjeno)

Te. rožice so DEBILI, ki bi jih bilo treba zapret in vsako jutro premlatit!!

In reply to by Malinovec (ni preverjeno)

44 (ni preverjeno)

Sramota
Dobro igramo in zaj....

Malinovec (ni preverjeno)

Bravo viole ng. Če pa zdsj klub ne prepove doživljenjskega vstopa za vseh 150 frocov, potem tudi ne vem.

Mbb (ni preverjeno)

VIOLE so navijaška skupina NK MARIBOR.Torej NK MARIBOR izključiti iz 1.lige naj igrajo za Viole na njivah pod Pohorjem .

Salafist (ni preverjeno)

Socialci sprani pokvarijo vse tekme...

Pohorčan (ni preverjeno)

Prekleta golazenska banda!!! Kake ste Štajerce ka tote balavce nemrete spravite v red!!!!! Ali ste vsi iste?????

Janko123 (ni preverjeno)

Viole DEBILI!, Upam, da vas bodo razbili ko kante in vsakega ki meče bakle zaprli v temnico za vsaj eno leto!! DEBILI!

Sramota ste za Maribor!!

DEBILI

Kurbinsin (ni preverjeno)

Kako so Pa toti navijaci trceni... Nimam besed

Düplek (ni preverjeno)

Srdljivci viole!

Harkl (ni preverjeno)

Ukiniti to primitivno hordo debilov, ki dela sramoto klubu in mestu.

55 (ni preverjeno)

Viole....horda retardirancev, pijančkov in socialnih podpirancev...na čelu s skrajnim debilom Šalco...
Razhajkat končno to golazen, ki sramoti nogomet.

Fikfak (ni preverjeno)

Na fuzbal hodijo ... samo bedaki in konji.

Zoro (ni preverjeno)

Že v naprej dobrodošel novi šprtni direktor!

Dr. Klošar (ni preverjeno)

Topovski udar? Kaj je to? A se to nekdo ne zna po slovensko izraziti?!

Snaga d.o.o. (ni preverjeno)

Dr. Klošar: Topovski udar je doživela tvoja mama med nogami, ko je en izmed naših smetarjev nažgal, pol pa si nastal ti, ker mati ni htela splavit.

In reply to by Dr. Klošar (ni preverjeno)

Busybee (ni preverjeno)

Sramota na celi liniji. Sramota mestu in klubu sramota staršem ki so vzgojili takšne primitivce. Upam da najdejo idiota ki je odvrgel eksplozivno telo in da ga doleti vsaj doživljenjska prepoved obiska tekem če ne celo zapor.

Alo (ni preverjeno)

Zaradi poškodbe na nogometni tekmi, pomoč iskal tudi otrok

Starejše novice