Foto: Jure Banfi
Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo doma izgubili proti švedskemu Hammarbyju z 0:1. Prvo tekmo so Švedi dobili s 3:1, tako da so Mariborčani končali evropsko udejstvovanje.

Misija, kako nadomestiti zaostanek dveh golov iz Stockholma, je zahtevna, a uresničljiva, pravijo vijoličasti. Sporočilo kljub zaostanku dveh golov iz Stockholma je jasno: »Verjamemo!«

»Opazna je popolna osredotočenost, ogromna želja. Obstaja obžalovanje zaradi slabše predstave v Stockhmolmu, smo pa se hitro pobrali in pokazali že proti Domžalam smer, v katero si želimo. Preračunljivosti ne bo, od prve sekunde bomo šli na glavo in verjamem, da skupaj z našimi navijači lahko odigramo top tekmo, pridemo do podviga ter preobrata,« je v napovedniku velikega izziva dejal trener vijoličastih Simon Rožman.

»Vemo, kakšne zgodbe so se že dogajale tukaj. Ljudski vrt ima svojo moč, ima eno posebno energijo. Pričakujem dobro tekmo, predvsem pa tekmovalni Maribor, ki si želi v naslednji krog. Vsi skupaj verjamemo! Da lahko naredimo ta preobrat in si priigramo napredovanje,« pa pred spopadom sporoča športni direktor Marko Šuler.

Gol v gosteh ne pomeni več prednosti kot nekoč, taktična priprava je posledično manj v ospredju, je še jasen Šuler: »Včasih si moral biti previden, da ne dobiš gola, kar zdaj nima več takšne teže. Seveda, to ne pomeni, da bomo šli brezglavo. Prav nasprotno. Smo v zaostanku, vendar bomo šli na igrišče kot evropski Maribor, ki ve, kakšen cilj je pred nami. Če bomo takšni, kot smo bili proti Domžalam, se lahko zgodi marsikaj ...«

5'. GOL ZA HAMMARBAY. Gostje takoj do vodstva, hladna prha na začetku. Po protinapadu strelec Accam, z udarcem mimo Juga in s pomočjo vratnice žoga v mrežo.

55'. Trojna menjava za spremembo ritma: v igro Vipotnik, Žugelj in Sikošek, z igrišča Požeg Vancaš, Žugelj ter Pihler.

80'. Menjava št. 4: Vrhovec z igrišča, v igro Makoumbou

Komentarji (3)

dd (ni preverjeno)

luzerji pač, ju3 pričakujem šulerja da na konferenci pove da se vsem v klubu do nadaljnega zniža plača za 70%, če ne pa bo pač že do 2024 klub bankrotiral saj tako ne gre več naprej, še naprej si izplačujejo "liga prvakov" plače hkrati pa ni denarja od evrope in že 3 leta delajo MILIJONSKI MINUS

kr tak (ni preverjeno)

jaz pa pričakujem da bo šuler dal odstopno izjavo

In reply to by dd (ni preverjeno)

Sirotka (ni preverjeno)

Športni direktor je Šalca. Šuler in Rožman moreta čim prej it, Ta preskok fuzbal lahko oni prodajajo v Dravogradu, v Mariboru ne!

Starejše novice