Foto: Jure Banfi
Slovenci so za popotnico odpravili Nizozemce. Pred polno dvorano Tabor je prvo žogo (s skok servo) uspešno serviral mariborski župan Saša Arsenovič.
Foto: Jure Banfi

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v Mariboru odigrala še zadnje pripravljalno srečanje pred odhodom v Berlin, kjer se bodo v četrtek začele kvalifikacije za olimpijske igre. Naša izbrana vrsta je bila pred več kot 2700 gledalci od Nizozemske boljša s 3:1 (24, -16, 22, 29).

Slovenija: Štern T. 21, Pajenk 8, Kozamernik 7, Gasparini 2, Vinčić 2, Štalekar 5, Štern Ž. 1, Klobučar, Kovačič, Videčnik, Ropret 1, Čebulj 18, Možič 7. Selektor: Alberto Giuliani.

Nizozemska: Keemink 1, Garderen 8, ter Horst 14, Van der Ent, Dronkers, Plak, Gommans, Maan 5, Smit 11, Abdelaziz 20, Solekma 2, Maat 3, Parkinson 8, Andringa 3. Selektor: Roberto Piazza.

Slovenski selektor Alberto Giuliani na tretji tekmi z Nizozemsko ni mogel računati na obolelega kapetana Tineta Urnauta, ki je ostal v hotelu, je pa zato na igrišče poslal podajalca Gregorja Ropreta, korektorja Tončka Šterna, srednja blokerja Jana Kozamernika in Alena Pajenka, sprejemalca Klemna Čebulja in Žigo Šterna ter prostega igralca Janija Kovačiča, so zapisali na spletni strani Odbojkarske zveze Slovenije.

»Moramo se zavedati, da je vsaka tekma in vsaka osvojena zmaga pomembna za našo samozavest, saj nismo dolgo skupaj po klubskem premoru. S to zmago gremo lahko malo bolj sproščeni v Nemčijo, ampak morali bomo še dodati nekaj energije, nekaj tistih lahkih žog, katerih danes nismo izkoristili in izboljšati našo igro,« je dejal Klemen Čebulj, reprezentant Slovenije.

Rok Možič, prav tako reprezentant Slovenije, pa je dodal: »Danes nismo mogli računati na Tineta Urnauta, katerega smo pogrešali, ampak jaz sem vesel, da sem dobil priložnost, za katero mislim, da sem jo tudi izkoristil. Lepo je zmagati pred domačo publiko, tako da gremo v Berlin z dobrimi občutki in se nadejamo dobre igre.«

»Postopoma smo igrali bolje, še vedno smo daleč od najboljše forme, ampak verjamem, da je podobno tudi z ostalimi ekipami. Zelo se trudimo, da bi osvežili naš način igre in verjamem, da bomo pripravljeni do prve tekme,« pa meni Alberto Giuliani, selektor Slovenije.

Slovenski odbojkarji bodo jutri zgodaj zjutraj odpotovali v Berlin in tam popoldan že opravili prvi trening, uvodni obračun kvalifikacij za olimpijske igre pa bodo odigrali 5. januarja proti Belgiji.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dravski gusar (nepreverjen)

Bravo, super dogodek!

Navijac (nepreverjen)

Kar dosti ljudi za Maribor je bilo v dvorani.Se veckrat

Demir18 (nepreverjen)

"Pred polno dvorano Tabor je prvo žogo (s skok servo) uspešno serviral mariborski župan Saša Arsenovič."
Arsenovič legenda :-D

Košarkarica (nepreverjen)

Noro vzdušje!! Lepo!

Starejše novice