Foto: Jure Banfi
Pri mariborskem prvoligašu so reprezentančni premor izkoristili za krajše priprave, Ante Šimundža je ekipo umaknil v Radence. Kdo vse se pred sobotno pripravljalno tekmo s Kidričani vrača v trenažni proces?

Šok terapija z menjavo trenerja je dala prvi rezultat, Ante Šimundža je Mariborčane v dvoboju z Muro popeljal do pomembne zmage.

Povratnik v Ljudski vrt po soboškem skalpu ni delal evforije, poudaril je, da je pred moštvom še veliko dela. Reprezentančni premor tako pride še kako prav, Mariborčani pa so Ljudski vrt do sobote zamenjali za Radence.

»Odšli smo na mini priprave, ki so bile potrebne, da se boljše spoznamo in povežemo med seboj. Imamo odlične pogoje za delo, nameniti velja zahvalo klubu, da nam je to omogočil, saj ne gre za samoumevno zadevo.

Želimo napredovati, delati in trenutno vse poteka po predvidenem načrtu,« je Šimundža dejal za klubsko spletno stran.

Poškodovani nogometaši se počasi vračajo

Ante Šimundža je imel ob ponovnem debiju na klopi Maribora nekaj težav s sestavo ekipe. Okrevanje po poškodbi je nastop preprečilo Martinu Milcu, Arnelu Jakupoviću, Aljažu Antolinu, Xhulianu Skuki in že dlje časa odsotnemu Gregorju Sikošku.

Zdi se, da bodo Štajerci v prestolnico, kjer bodo v nedeljo, 22. oktobra, odigrali dvoboj z Bravom, odpotovali močnejši za povratnikov. Strateg Maribora razkriva trenutno stanje naštetih nogometašev:

»Zadeve gredo v pozitivno smer. Najbolj pomembno je, da smo z obstoječim kadrom dobro prestali začetne dneve in ni novih poškodb. Jakupović se počasi vrača in ga vključujemo v lažje oblike trenažnega procesa. Skuka po težavah s kolenom že vadi s polno obremenitvijo. 

Milec še čuti bolečine v hrbtu, v njegovem primeru čakamo na dovoljenje zdravniške službe, da se lahko vrne na igrišče. Prav tako Antolin, ki je ostal v Mariboru in opravlja terapije, saj še ni bil tako daleč, da bi se lahko priključil treningom. Ko bo nared, se bo pridružil moštvu.«

Antolin bo zaradi poškodbe izpustil kvalifikacijski tekmi mlade reprezentance, del katere sta Mark Strajnar in Marcel Lorber. Slovenci jutri igrajo na Cipru, v torek se bodo v Fazaneriji pomerili z Avstrijo. Priprave v Radencih izpušča tudi Behar Feta, ki bo z mlado izbrano vrsto Severne Makedonije gostoval v Moldaviji.

V soboto z Aluminijem

Nogometaši Maribora bodo v Radencih vadili do sobote, še pred vrnitvijo domov pa se bodo ustavili v Kidričevem. Pripravljalni dvoboj z Aluminijem bo odigran za zaprtimi vrati.

»Pomembno je, da pridobimo določene avtomatizme, hkrati pa osvežimo ekipo za napore, ki nas čakajo v prihodnjih dneh. Želim, da bodo zadeve, ki jih bomo opravili v teh dneh, vidne na tekmi proti Aluminiju, zato bo sobotni test zelo koristen. 

Potem sledi kratek počitek in nato v prihodnjem tednu nadaljujemo s pripravami na naslednje nasprotnike,« strateg vijoličastih razkriva načrt za zaključek tega tedna.

Mariborčani tekmo pred koncem uvodne tretjine prvenstva zasedajo četrto mesto. Tretja Olimpija rivalu iz mesta ob Dravi beži za tri točke, Koper pa po dokončni potrditvi zmage za zeleno mizo za sedem točk.

Na vrhu lestvice so z devetimi točkami prednosti pred Mariborom Celjani, vodenje katerih je včeraj prevzel donedavni strateg vijoličastih Damir Krznar.

Starejše novice