FOTO: Jure Banfi
Maribor je med petkom in nedeljo gostil zaključni turnir državnega prvenstva za košarkarice do 20 let. Ljubljanski finale v Dvorani Tabor je dobila Ilirija, Mariborčanke so v tekmi za tretje mesto izgubile s Triglavom.

Košarkarice Akson Ilirije so državne prvakinje v starostni kategoriji do 20 let, v velikem finalu zaključnega turnirja so v ljubljanskem obračunu nadigrale Derby Ježico.

Štajerska prestolnica je turnir četverice najboljših štirih ekip - ob obeh ljubljanskih klubih sta nastopila še Triglav in VBO Maribor - gostila med petkom in nedeljo. V petek sta bili v dvorani II. gimnazije Maribor odigrani polfinalni tekmi.

Prvi polfinalni obračun so napetem boju z rezultatom 72:65 dobile košarkarice Derby Ježice, v dresu katere je s 25 točkami izstopala Elena Lazarević, Anja Dragar pa jih je za poraženke dosegla 19. 

Ob polčasu večernega spopada košarkaric VBO Maribora in Akson Ilirije je bolje kazalo Štajerkam (33:30), a so Ljubljančanke tretjo četrtino dobile z izidom 6:23 in tehtnico nagnile v svojo korist. Hana Sambolić je k zmagi prispevala 29 točk, Špela Brecelj je k sedmim skokom dodala še 15 točk.

Mariborčankam četrto mesto, finale pripadel Iliriji

Dvorana Tabor je gostila nedeljski del programa, že popoldne so se v tekmi za tretje mesto srečale Mariborčanke in Kranjčanke, ki nikoli v srečanju niso zaostajale, v zadnji četrtini pa so zadržale priigrano prednost in slavile s 65:71.

Domači ekipi Alena Ploja tako ni pomagalo niti 24 točk Tine Tomšič in 11 skokov Špele Brecelj, medtem ko je bila pri Triglavu najučinkovitejša Lena Grebenc, ki se je zaustavila pri 19 točkah.

Ljubljanski finale je z razliko 23 točk pripadel Iliriji, ki je bila od Ježice boljša z rezultatom 48:71. Državne prvakinje so dobile prav vse štiri četrtine in tako postopoma višale razliko.

Ilirijo so do zmage popeljale Hana Sambolić (21 točk), Jovana Spasovski (16 točk) in Sara Sambolić, ki je ob 13 točkah ujela še deset odbitih žog, kar šest v napadu. 

Pri Ježici velja izpostaviti statistiko Hane Ivanuše, ki je bila z 18 točkami najboljša strelka svoje ekipe, v statistiko pa je dodala kar 17 skokov. Igralke Ježice so zadele zgolj enega od 12 metov izza črte, Ilirija pa je zadela sedem trojk.

VBO Maribor, ki je bil gostitelj zaključnega turnirja, je bil pohvaljen za izvrstno in brezhibno izvedbo dvodnevnega košarkarskega dogodka.

Starejše novice