Foto: Niko Časar
Nogometaši Kety Emmi & Impol Bistrice bodo v spomladanski del 2. SNL zakorakali z deveta mesta. Kaj pred marčevskim nadaljevanjem sezone in po dobri polovici priprav pravi trener Franc Fridl?

Bistričani so v Beltincih odigrali novo pripravljalno srečanje, po izenačujočem golu Domna Zajška pa so morali vseeno priznati premoč ligaškega konkurenta.

Prekmurci so dvoboj, ki so ga v močnem in hladnem vetru gostili na domačem igrišču z umetno travnato podlago, dobili z 2:1, a tudi bistriški strateg Franc Fridl ni bil nezadovoljen s podobo svojega moštva.

»Lahko rečem, da je bila to za nas prava preizkušnja. Igrali so proti organizirani in dobri ekipi, morali smo dati vse od sebe. Normalno je, da forma še ni najvišji ravni, nekatere stvari še preizkušamo in rotiramo v ekipi.

Na tekmi smo dobili nekaj odgovorov in to je v tem trenutku najbolj pomembno. Nogometaši so odtekli določeno razdalje, na srečo ni bilo poškodb, kar v pripravah veliko šteje,« je za Mariborinfo dejal izkušeni trener.

Zadovoljen z novinci

Petdesetletnik, ki je v preteklosti vodil že Muro, Nafto, Dravo in Rogaško, se je v Slovensko Bistrico preselil pred začetkom letošnje sezone, ko je nasledil Simona Dvoršaka.

Fridl je v roke dobil mlado ekipo, v kateri se je že poleti zgodilo precej kadrovskih sprememb, le-teh pa ni manjkalo niti pozimi. Večina jeseni posojenih članov je pozimi zapustila Slovensko Bistrico, zato so pod Pohorjem morali poiskati nadomestila.

»Vsi so upravičili naše zaupanje. Verjamem, da bodo nadaljevali z dobrim vključevanjem v moštvo in bodo potrdili, da so dobre pridobitve,« je Fridl pokomentiral učinek novincev.

Bistričani so pred dnevi že registrirali Tima Ciganovića, Anteja Kuliša in Nina Kukovca, nekdanjega upa Maribora, ki se je pred leti dokazoval v mladinskih selekcijah Fiorentine. Med nove obraze spada tudi Domen Zajšek, strelec zadetka na tekmi v Beltincih.

Kot smo že poročali, v bistriški zasedbi med drugimi ni več Taija Matee Panića, ki je bil s šestimi zadetki najboljši strelec ekipe. Fridl zaradi kadrovskih sprememb izpostavlja, da je pametno odigrati več pripravljalnih srečanj:

»Ravno zato nam pridejo prav takšne tekme. Treningi so eno, tekme pa nekaj povsem drugega. Tudi zato smo se v zimskih pripravah odločili za večje število tekem, saj se moramo po spremembah čim bolj uigrati in v prvenstvo iti čim bolje pripravljeni.«

Liga je zahtevna

V Slovenski Bistrici se po treh desetletjih spet igra drugoligaški nogometaš. Klub v zadnjih letih postopoma raste, saj je bil še v sezoni 2016/17 četrtoligaš, 2. SNL pa je bila za večino nogometašev nova izkušnja. 

»To drži, v prvenstvo smo vstopili z določeno mero strahospoštovanja, prvič smo del 2. SNL, a smo bili nato v prvem delu sezone vseeno konkurenčni. Nekaj časa smo bili na lestvici v dobrem položaju, na koncu pa smo si vse skupaj malo pokvarili.

Liga je zahtevna. Potrebno pa je opozoriti, da nas čaka samo še 12 krogov, zato bo potrebno biti na vsaki tekmi na najvišji ravni. Verjamem, da bo tako,« se je strateg Bistrice ozrl v pomlad.

Drugoligaški ples se bo s tekmami 19. kroga nadaljeval 4. in 5. marca, Bistrico pa uvodoma čaka gostovanje v Ajdovščini. Teden zatem pod Pohorjem gostuje tretjeuvrščena Krka.

Štajerci imajo pred klubi, ki se nahajajo v coni izpada, šest točk naskoka.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bolji smo od Nemaca (nepreverjen)

oe24/sport/fussball/international/deutschland/bayern-krach-salihamidzic-legt-gegen-neuer-nach/544507804

Starejše novice