Gajser si seveda želi obraniti naslov najboljšega motokrosista sveta, a se zaveda, da bo to zelo težko (foto: AMZS/Rok Bačovnik).
Tim Gajser in Jan Pancar dobro pripravljena čakata na tretjo dirko sezone svetovnega prvenstva v motokrosu, ki bo konec tedna v Kegumsu v Latviji. Zadnje treninge sta opravila na Hrvaškem.

Po več kot petih mesecih od zadnje preizkušnje svetovnega prvenstva v motokrosu naj bi se v Latviji to nedeljo, 9. avgusta, sezona končno nadaljevala – in to kar s tremi dirkami v tednu dni - 9., 12. in 16. avgusta. 

Pred motokrosistoma, svetovnim prvakom v prestižnem razredu MXGP Timom Gajserjem in Janom Pancarjem, ki dirka v razredu MX2, je torej peklenski ritem tekmovanja, oba pa pravita, da komaj čakata nadaljevanje boja za najvišja mesta.

»Pač se je zgodilo, kar se je zgodilo. Za vse je enako. Vsi smo v isti situaciji. Začetek je bil zelo dober, v dobri formi sem bil. Poskusil sem to vzdrževati skozi teh pet mesecev. Res smo imeli ogromno časa za treninge, za testiranja, za probat nastavit res motor, tak kot si ga želim. Res se počutim eno z motorjem, ki ga je naredila za letošnjo sezono in sem z njim res zadovoljen,« je povedal aktualni svetovni prvak razreda MXGP.

Gajser ima po prvih dveh preizkušnjah svetovnega prvenstva dve drugi mesti, formo pa je skušal vzdrževati tudi na dirkah domačega državnega prvenstva.

»Mislim, da so te tekme res odličen trening. Sam sem mnenja, da je vsaka tekma pač najboljši trening. Prav tako sem opazil, da je v Sloveniji potencial. Vidimo lahko vedno več tekmovalcev. V nižjih kategorijah s petdeset in petinšestdeset kubičnimi motorji so rampe vsako leto bolj polne. Mladi se odločajo za ta šport, jih impresionira in sigurno mislim, da imamo potencial,« je dejal Gajser.

Hrvaško Podravino je za zadnje treninge pred nadaljevanjem sezone izbral premišljeno in preudarno: »Glavni razlog je, da v tem delu Evrope ni nobene peščene podlage, peščene proge in tukaj na Hrvaškem je res vrhunski trening za takšne tekme, kot me čakajo v Kegumsu v Latviji in pa v Lommelu v Belgiji.«

Gajser si seveda želi obraniti naslov najboljšega motokrosista sveta, a se zaveda, da bo to zelo težko, saj vsi, ki so na štartni rampi stojijo z enakim ciljem - zmagati.

Komentarji (1)

nikotina (ni preverjeno)

GT 243 car...gasa

Starejše novice