Foto: AMZS
Tim Gajser, ki je že tri vožnje pred koncem prvenstva ubranil naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP, je danes v šampionskem slogu odpeljal zadnjo preizkušnjo in zmagal petič v sezoni. Skupno je to njegova 29. zmaga v svetovnem prvenstvu.

Vozniki motokrosa so sklenili svetovno prvenstvo z osemnajsto preizkušnjo sezone, dirko za veliko nagrado Garde Trentina. Na progi Crossodrome Ciclamino je slovenski šampion Tim Gajser potrdil, da je povsem zasluženo novi stari svetovni prvak. 

Preizkušnje se je lotil sproščeno in brez pritiska, saj je na štartu stal z zlato številko najboljšega motokrosista sveta za leto 2020 v razredu MXGP. V kvalifikacijah je dosegel 5. čas, v prvo vožnjo pa je štartal zelo agresivno. 

Iz ovinka, v katerem je prva merilna točka, je pripeljal na drugem mestu. Sredi tretjega kroga je prehitel Iva Monticellija ter se prebil v vodstvo. Za njim je nato močno napadal Romain Fevbre in v sedmem krogu izkoristil drobno napako Gajserja pri zaviranju ter prišel predenj. 

Francoz je potem suvereno vozil na prvem mestu in uspel odbiti vse poskuse slovenskega asa, ki je kar nekajkrat prišel povsem blizu Fevbra, a vselej mu je malo zmanjkalo, da bi ga prehitel in je na koncu v cilj pripeljal na 2. mestu.

V drugi vožnji je Gajser na prvo merjenje časa po štartu pripeljal na petem mestu, nato pa se hitro prebil do druge pozicije, na kateri je potem takoj vršil pritisk na vodilnega Jeremyja Seewerja. Sredi drugega kroga je Švicarja prehitel in nato odpeljal do konca v velikem slogu, ki pritiče najboljšemu na svetu.

Dobil je še peto grand prix dirko v sezoni ter vsem pokazal, zakaj je še tretjič v karieri svetovni prvak razreda MXGP.

»Zelo sem zadovoljen. Užival sem v vožnjah in uspelo mi je neverjetno. Vsem bi se rad zahvalil. Še posebej mehaniku Nicu, ki se po sedmih letih poslavlja od motokros karavane. To zmago posvečam njemu,« je neposredno po koncu dirke povedal Gajser, ki je drugouvrščenega v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo Jeremyja Seewerja za seboj pustil kar za 102 točki.

Komentarji (2)

Navijac (ni preverjeno)

Respect.

Auspuf (ni preverjeno)

.....v soboto so imeli tekmovanje na mariborskem Pohorju ! Pohodne poti so na novo preorali in pregnali živali.

Starejše novice