Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Nogometaši Gorice so po letu 2019 že tretjič izpadli med drugoligaše, po novem slovesu od prvoligaškega odra pa odmeva tudi poteza posameznikov klubske navijaške skupine Terror Boys, ki naj bi po tekmi pretepli vzdrževalca domačega stadiona.

Goričani so po letu 2019 in 2021 še tretjič v kratkem obdobju izpadli iz prve v drugo nogometno ligo. 

Tako kot v sezoni 2020/21, so se štirikratni državni prvaki tudi tokrat med prvoligaši zadržali zgolj eno leto. Primorci so si v zadnjem krogu prvenstva uspeli priigrati deveto mesto in dodatne kvalifikacije za obstanek, v katerih pa so jih ugnali Kidričani.

Nogometaši Aluminija so s 3:1 dobili že prvo tekmo na domačem igrišču, srečanje v Novi Gorici pa se je končalo z rezultatom 1:1. To je pomenilo, da se Goričani že tretjič v zadnjih petih letih selijo med drugoligaše.

Navijači so se lotili vzdrževalca

Povratno tekmo dodatnih kvalifikacij za popoltnitev Prve lige Telemach si je v Novi Gorici ogledalo okrog 800 gledalcev. Med njimi so bili tudi člani domače navijaške skupine Terror Boys, ki pa so svojo tribuno zapustili že nekaj minut pred koncem dvoboja, ko je postalo jasno, da Gorici zmanjkuje časa za preobrat.

Navijaška skupina je nezadovoljna z rezultatom zapustila območje Športnega parka Nova Gorica, a nato tik pred koncem rednega dela obračuna, kot je bilo razvidno že v prenosu, poskrbela za nekajminutno prekinitev tekme.

Izza ograje športnega parka, z območja Cankarjeve ulice, so namreč poletele bakle, ki so končale na igrišču, a se je tekma zatem nadaljevala in končala z veseljem Kidričanov. Medtem ko so se Štajerci veselili pred glavno tribuno, naj bi z nasprotne strani, znova izza ograje, na igrišče letelo tudi kamenje z bližnjega gradbišča, piše Delo.

Delo dodaja, da naj bi razgrete pristaše Gorice izza ograje športnega parka skušal umiriti 55-letni vzdrževalec stadiona. Delavec, ki je zaposlen na Javnem zavodu za šport Nova Gorica, je v zameno dočakal udarce četverice nasilnežev, ki so ga zbili na tla. 

Nato naj bi ga člani navijaške skupine brcali v glavo in druge dela telesa, pregnalo pa jih je šele kričanje očividcev. Petinpetdesetletnik je nezavesten in okrvavljen obležal na tleh, po hitrem posredovanju reševalne službe pa je bil prepeljan v bolnišnico.

Klub obsodil razgrajanje navijačev

Včeraj so se z izjavo za javnost oglasili tudi pri Nogometnem društvu Gorica, pri katerem so obsodili poteze članov navijaške skupine Terror Boys in se od njih distancirali:

»V Nogometnem društvu Gorica močno obsojamo in se distanciramo od dejanj navijaške skupine Terror Boys med in po povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach v prihodnji sezoni proti Aluminiju.

Zakon pri organizaciji nogometnih tekem veleva, da je na stadionu absolutno prepovedana uporaba pirotehničnih sredstev. Tekom cele sezone smo na tekmah opozarjali, da je v športu dobrodošlo navijanje, absolutno pa sta prepovedana diskriminacija in nasilje. 

V društvu razumemo veliko razočaranje vseh, ampak opozarjamo, da tovrstna dejanja v Športnem parku Nova Gorica niso dobrodošla in si želimo, da se v prihodnje ne bodo več dogajala.«

Na zapis kluba se je na svojem Facebook profilu odzvala tudi navijaška skupina Terror Boys, v katerem so se sami distancirali od vodstva kluba. Kot je razvidno iz komentarjev pod objavo navijačev, je 55-letni delavec prejel deset šivov, člani navijaške skupine pa v komentarjih trdijo, da niso prvi pričeli konflikta.

Delo sicer še piše, da dogajanje preiskuje tudi policija. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice