FOTO: sloski.si
To zimo nas s stopničkami razveselujejo predvsem skakalke in skakalci, danes pa je za odlično uvrstitev poskrbel tudi Jakov Fak. Biatlonec je po dveh letih spet stopil na zmagovalni oder, bil je tretji.

Najboljši biatlonci sveta so se po tekmah na Pokljuki preselili v Ruhpolding, na Bavarskem pa se je odlično znašel tudi Jakov Fak.

Petintridesetletnik je dvig forme potrdil že na tekmah na Pokljuki, kjer je bil v sprintu 12., v zasledovalni tekmi pa 17., v Ruhpoldingu pa je storil še korak naprej in je z odličnim streljanjem zasedel tretje mesto.

Fak se je na posamični tekmi na 20 kilometrov odlično znašel predvsem na strelišču, saj je v štirih strelskih nastopih pokril vseh 20 tarč, kar mu je uspelo kot edinemu v vodilni deseterici.

Preberite še:

Prvič po Anterselvi

Izkušeni biatlonec se je v Ruhpoldingu, domačem mestu glavnega slovenskega trenerja Ricca Grossa, razveselil prvih stopničk v svetovnem pokalu po dveh letih in tekmi v Anterselvi, skupno pa se je 27. v karieri zavihtel med prve tri.

Prejemnik srebrne medalje z olimpijskih iger 2018 je v Ruhpoldingu zaostal zgolj za odličnima Norvežanoma, Johannes Thingnes Boe je bil z dvema zgrešenima streloma prvi, drugo mesto pa je zasedel Vetle Sjåstad Christiansen.

Slovenski biatlonec hrvaškega rodu, ki je za zmagovalcem zaostal 29,3 sekunde, je bil na tem prizorišču in v tej disciplini svetovni prvak leta 2012.

Do točk še dva Slovenca

»Super dan, končno ponovno na stopničkah. To je odličen občutek. Predvsem brezhibno streljanje, to sem zelo dolgo čakal. Po mojem tudi zelo soliden tek. 

Škoda, da nisem še močnejši, da bi bil na še višjem mestu, ampak sem vseeno zelo zadovoljen. Veselim se naslednjih tekem,« je Fak dejal za spletno stran Smučarske zveze Slovenije.

Uspeh Faka sta z uvrstitvijo med trideseterico in dobitnike točk zaokrožila še Anton Vidmar in Alex Cisar. Vidmar je tekmo končal na 22., Cisar pa na 24. mestu. 

Oba sta se izkazala z dobrim streljanjem, saj sta zgrešila le en strel na zadnjem postanku, tako Vidmar kot Cisar pa sta se veselila najboljše uvrstitev na tekmah svetovnega pokala.

V četrtek bo v Ruhpoldingu na sporedu ženska posamična tekma na 15 kilometrov, v petek moška štafeta, v soboto ženska štafeta, v nedeljo pa tekmi s skupinskim startom.

Komentarji (1)

44 (ni preverjeno)

Zasluzeno.Cestitke

Starejše novice