Foto: Jure Banfi
Bo včerajšnji poraz Mariborčane stal naslova državnih prvakov? Bravo je še drugič to pomlad ukanil četo Radovana Karanovića, ki je prevzel odgovornost za boleč (in morda usoden) poraz.

Štajerci po spodrsljaju v Ljubljani v bitki za naslov državnega prvaka niso več v najboljšem položaju in v zadnjih dveh krogih niso odvisni zgolj od sebe.

Mariborčani bodo v zadnjih dveh krogih potrebovali pomoč nogometašev Radomelj in Brava, ki bodo tekmeci Kopra, zdaj vodilne ekipe Prve lige Telemach. Vijoličastim je včeraj spodletelo v prestolnici.

Izostanki Roka Kronavetra, Martina Milca, Jana Repasa, Ažbeta Juga pa tudi lažje poškodovanega Marcosa Tavaresa so očitno terjali svoj davek, Maribor je na šestem gostovanju v Šiški prvič ostal brez zmage.

Gre za poraz, ki lahko klub iz Ljudskega vrta stane tudi naslova državnega prvaka, dve tekmi pred koncem prvenstva zdaj z dvema točkama prednosti vodijo Koprčani.

Pričetek tekme je bil slab

»Začetek tekme je bil slab, ravno tisto, na kar smo se največ pripravljali. Mislim, da smo tekmo pričeli zelo slabo, po prvem zadetku pa je prišlo še do hitre enajstmetrovke, potem pa se nismo več uspeli vrniti v tekmo. 

Bili smo zelo slabi, ob enajstmetrovkah v določenih trenutkih, ko se želiš dvigniti ... Enostavno ni šlo,« je po porazu uvodoma dejal Radovan Karanović.

Strateg Mariborčanov je bil primoran poiskati nadomestne rešitve, tako so tekmo pričeli tudi Mirko Mutavčić, Aljaž Antolin in Danijel Šturm, v drugem polčasu pa je v vijoličastem dresu prvič zaigral tudi 19-letni napadalec Stevan Nikolić.

Tudi to ni obrodilo sadov. Bravo, ki je z goloma Andraža Kirma in Martina Kramariča hitro povedel, je po mariborskem znižanju Đorđa Ivanovića tik pred odmorom v uvodu drugega polčasa zadel še tretjič. Kramarič je izkoristil še drugi kazenski udarec.

Poraz tudi po zaslugi sodniških napak?

Že med tekmo se je s strani pristašev Maribora na račun sodnikov - vlogo glavnega je opravljal David Šmajc - usul plaz kritik, nedvomno pa tudi po tekmi ostaja nekaj grenkega priokusa.

Pri prvem zadetku Brava je bil morda storjen prekršek nad Antoineom Makoumboujem, enajstmetrovki pa sta bili dosojeni na račun rok, za katere praktično nihče več ne ve, kdaj gre za kršenje pravil in kdaj ne.

»Rajši ne bi nič komentiral v tem trenutku, saj mislim, da je glava še prevroča. Z izjavo o tem bom počakal do naslednjega tedna,« je na vprašanje o delu sodnika Davida Šmajca in sodelavcev odgovoril trener Maribora.

Karanović prevzel odgovornost za poraz

Nogometaši Maribora so prvo mesto držali vse od 22. kroga prvenstva, izgubili pa so ga v najbolj občutljivem delu sezone, tik pred koncem, ko praktično ni več prostora za popravne izpite.

Tako ne čudi, da je bilo razočaranje v mariborskem taboru izjemno veliko. Mladi Aljaž Antolin je pred kamero Sportkluba skrušeno priznal, da je krivec za poraz, saj da je na sredini igrišča izgubil preveč žog.

Karanović je na to temo dodal, da mladi Prekmurec ne more biti edini, ki prevzema odgovornost za razplet srečanja v Ljubljani:

»Aljaž Antolin ne more biti edini krivec za današnji poraz. Jaz sem tisti, ki bo prevzel odgovornost za poraz, smo pa danes marsikaj igrali v nasprotju s tem, kot smo se dogovorili. Tekma je šla v neželeno smer in zgodilo se je, kar se je, za nas zelo slabo.«

Mariborčani, ki bodo v prihodnjem krogu gostili Kidričane, nato pa bodo gostovali v Fazaneriji, lahko zdaj zgolj upajo na pomoč Radomelj in Brava. V primeru izenačenega točkovnega izkupička bi se veselili na Štajerskem.

Kdo bo državni prvak, Koprčani ali Mariborčani?

Komentarji (3)

Miroslav (ni preverjeno)

Od šulera navzdol so vsi za kur....

Surfeiter (ni preverjeno)

Strateg Karanivić? Česa?
Aaaaaaahhhaaahhaaaaaaahhhaa ...
Ajd, mrš v Ljubljano, tukaj v MB kolo vodijo Zagorci!

JON (ni preverjeno)

Pravi navijači tudi ob porazih stojijo za svojo ekipo. Eni bi se pa samo veselili ob zmagah. Ti niso navijači.

Starejše novice