Slovenska smučarska reprezentanca bo imela na Mariborskem Pohorju uradni vadbeni center. Marprom pa tudi letos podpira domače smučarje, med katerimi je Boštjan Kline pred prihajajočo sezono zavrnil bogato ponudbo s tujine.

Tako so pri Marpromu podpisali sponzorske pogodbe z Boštjanom Klinetom in Klemnom Kosijem ter z mladima perspektivnima smučarjema Dušanom Senčarjem in Niko Tomšič. Blizu dogovora so tudi s trenutno poškodovano Ilko Štuhec, je povedal direktor Marproma Bernard Majhenič.

Mariborski smučarji bodo na oblačili nosili logotip Visit Pohorje, s čimer bodo pomagali pri promociji Mariborskega Pohorja tako doma kot v tujini. Boštjan Kline bo imel logotip Visit Pohorje tudi na čeladi, s katero bo nastopal na tekmah svetovnega pokala.

»Po uspešnem sodelovanju v minuli sezoni smo z veseljem tudi letos psrejeli odločitev, da v okviru zmožnosti podpremo že uveljavljene on obetajoče mlade smučarje, ki so rasli prav na Mariborskem Pohorju,« je poudaril Majhenič.

Kline zavrnil bogato ponudbo s tujine

Boštjan Kline je imel pred prihajajočo tudi bogato sponzorsko pogodbo iz tujine, a jo je zavrnil in raje sprejel ponudbo domačega podjetja Marprom. S tem bo promoviral »svoj hrib«, na katerem se je naučil prvih smučarskih zavojev.

»Zelo sem vesel, da smo že lani začeli to zgodbo, letos smo sodelovanje še nadgradili s čelado. Odtehtalo je to, da je moj domači hrib, domače mesto, kjer sem se naučil smučati. Največ mi pomeni, da lahko predstavljam domačo skupnost, pa ne glede na to, da gre za manjši denar,« je poudaril mariborski smukaški as.

Velika promocija Pohorja

Bernard Majhenič je ob tem poudaril, da gre za velik posel, saj je smuk kraljevska disciplina, ki jo v živo spremlja 30 milijonov ljudi, Boštjan Kline pa je bil v lanski sezoni četrti smukač na svetu. Sponzoriranje Boštjana Klineta je tako za Mariborsko Pohorje velika reklama in s tem se nagovarja vse smučarje, da pridejo smučat na Pohorje. Ob tem je Majhenič izrazil razočaranje nad Zavodom za turizem Maribor - Pohorje, ki ne prepozna potenciala v promoviranju domačih smučarjev.

Zadovoljstvo ob sklenitvi sodelovanja je izrazil tudi Klinetov agent Jure Košir, ki je poudaril, da je v športu pogosta praksa, da športnike še posebej podpirajo domača podjetja. Nekdanji odlični slalomist verjame, da lahko skupaj ustvarijo mnogo dobrih zgodb in da je to sodelovanja dodana vrednost za obe strani.

Vadbeni center na Gradisovi in stari FIS progi

Novost v letošnji zimi bo tudi sodelovanje s Smučarsko zvezo Slovenije. Na Mariborskem Pohorju bo imela smučarska reprezentanca urejen uradni vadbeni center za tekmovalce. Ureditev poligona je predvidena na Gradisovi in stari FIS progi, ki bosta občasno na voljo tudi rekreativnim smučarjem.

Progi, ki v preteklih letih nista bili v uporabi, so pri Marpromu pred začetkom sezone temeljito očistili, na žičnici Bolfenk pa opravili servisna dela in s tem poskrbeli za varno obratovanje. Smučarska zveza ima podobna poligona že v Kranjski Gori in na Krvavcu, Miha Verdnik pa je pozdravil odprtje poligona tudi na Pohorju, ki bo smučarjem omogočil še boljše treninge. Po 20. novembru bodo na progi že nameščeni snežni topovi, ki bodo ob primernem vremenu začeli z zasneževanjem.

Čakanje na mrzle dni, topovi pripravljeni že naslednji teden

Pri Marpromu pa so že pripravljeni na prihajajočo smučarsko sezono. »Tereni so že pripravljeni, topovi pa gredo prihodnji teden na proge. Novost je, da bomo vodo že pred začetkom hladili na približno 0 stopinj, kar bo nudilo veliko boljše pogoje za zasneževanje,« je povedal Bernard Majhenič.

Bejbike ni več

Novost je tudi, da se je poslovila otroška proga »bejbika«, namesto katere bosta postavljena dva velika topova. Na Mariborskem Pohorju pa se ureja nov otroški poligon Bellevue, ki bo namenjen za najmlajše smučarje.

V enem izmed objektov pod mestom, kjer je do sedaj stala proga bejbika, bodo postavljene toalete, v drugem pa gostinski objekt s teraso.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice