Foto: Jure Banfi
Nogometaši Mariboru so v času nedeljskega kosila »pohrustali« Sežance in prišli še do ene visoke zmage. Damir Krznar je bil zadovoljen s predstavo, spregovoril je tako o Marku Toliću kot o poškodbi Josipa Iličića.

Po Muri, ki je Ljudski vrt zapuščala s petimi prejetimi zadetki, so Štajerci napolnili tudi mrežo Tabora, ki je na domačem igrišču klonil štirikrat, prvič po zgolj 30 sekundah igre.

Gledalci se v vetrovnem vremenu še niso dodobra posedli, pa so Mariborčani že slavili vodstvo. Po dolgi podaji Luke Uskokovića je prvič zadel Marko Tolić, ki je nato udaril še v 12. minuti, v drugem polčasu pa je potrdil zmago vijoličastih.

Posojeni nogometaš Dinama je bil s tremi goli in podajo nesporni junak zmage na Krasu, sledili pa so mu tudi soigralci, ki so dvoboj ob visoki prednosti mirno pripeljali h koncu.

»Zadovoljen sem. Pogosto rad izpostavim stvari, ki ne delujejo dobro, danes pa nimam prav veliko za prigovarjati. Prvo priložnost smo pretvorili v zadetek, to pa pomeni veliko, kmalu zatem smo zadeli še drugič. 

Po tem smo nadzirali potek tekme in bilo je zgolj vprašanje, s koliko zadetki bomo sklenili srečanje,« je bil po visoki zmagi zadovoljen mariborski strateg Damir Krznar, ki je imel nekaj težav s sestavo kadra.

Tolić podaljšal pozitivno serijo

Marko Tolić je s paketom zadetkov nadaljeval strelsko serijo, v polno je meril tudi na četrti zaporedni tekmi Mure, a hrvaški vezist ni bil edini, s katerimi je lahko bil Damir Krznar zadovoljen na to nedeljo.

»Dobili smo razpoloženega Tolića, za njim sta razigrana Repas in Antolin, ki ga spremljata in mu čuvata hrbet. Vipotnik je dodal svoje v napadu, končno smo dobili globino, podobna je Brniću. V obrambi smo več ali manj stabilni, čeprav je bilo nekaj težav, pomembno pa je, da napad zdaj deluje. 

Nadejam se, da bomo tako tudi nadaljevali, ni lahko držati forme. Škoda, da je pred nami 20-dnevni premor, saj nam je steklo, vendar verjamem, da bomo obdržali nivo predstav. Ko so predstave dobre, ko ustvarjamo priložnosti, potem je tudi število golov večje,« je po zmagi dejal Krznar.

V Mariboru se bodo po besedah stratega med premorom posvetili predvsem igri tranzicije, saj imajo Štajerci glede tega še največ rezerv.

Pričakuje, da bo tako nadaljeval

Krznar se je po novem visokem slavju svojih varovancev dotaknil odlične predstave celotnega moštva, predvsem Marka Tolića, ki ga Kraševci niso uspeli zaustaviti.

»Do njega sem bil izjemno kritičen, saj vem iz Dinama, česa vsega je sposoben. To je predstava, ki si jo zasluži, to je njegova raven. Potreboval je nekaj čas, saj je v enem letu odigral štiri, pet tekem. 

Zagotovo je potreboval ritem in nekaj tekem, da se je povezal z ekipo. Zdaj je to to, mora pa to raven obdržati, ta nivo si zasluži in pod to ne sme pasti,« poudarja Krznar.

Hrvat na klopi vijoličastih je imel pred tekmo nekaj težav s sestavo enajsterice, še posebej z zadnjo vrsto. Zaradi vročine je doma ostal Max Watson, nastop Nemanje Mitrovića pa je odpadel zaradi poškodbe, kar velja tudi za Josipa Iličića.

Obžaluje poškodbo Iličića

»Škoda, poškodoval se je ravno sedaj, prejel je neugoden udarec v stegensko mišico. Pet, šest dni ne bo treniral, kar ga bo spet vrnilo nekoliko nazaj, vendar se bomo za njega metali tudi na glavo. 

Ne manjka mu želje in volje, zadovoljni bi bili, če bi nam lahko na zadnjih treh tekmah pomagal 20, 30 minut. Najpomembnejše ga čaka v zimskih priprav, saj želimo v pomlad vstopiti fizično močno,« je Krznar dejal o poškodbi Josipa Iličića.

Strateg vijoličastih bo v več kot dva tedna trajajočem premoru skušal formo svojih varovancev zadržati na trenutnem nivoju, čeprav naloga ne bo enostavna. Mariborčani bodo najprej gostili Bravo, nato pa v Ljudski vrt prihajata še Radomlje in Gorica.

Koliko točk bodo državni prvaki še nabrali točk pred zimskim premorom?

Komentarji (8)

Surfeiter (ni preverjeno)

Krznar! Go home!
Krznaru! Marš kući!

KUČAN MILEK (ni preverjeno)

Tišina zagorčina.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Kučanof Milek ... aj i ti ... marš doma u Đurmanec ...

In reply to by KUČAN MILEK (ni preverjeno)

ovi (ni preverjeno)

...Surf - rajši rokomet gledaj...predno neumnosti kvasiš -...ni pametno...

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

ovi (ni preverjeno)

...pa še na nick ti bolj paše ;-)))

In reply to by ovi (ni preverjeno)

ovi (ni preverjeno)

...naše krvavo prodale kožo - ti pa si še vedno Surf/trajbe/r...

In reply to by ovi (ni preverjeno)

SLO (ni preverjeno)

Zdaj samo manjka da prodajo še tega Toliča.

Turbo (ni preverjeno)

Ce je sposojen, te veš kaki smo pajseri, celo jesen smo iskali igralca, ki bo tako in tako cez 3 tekme šel nazaj v Dinamo.

Ni vizije.

In reply to by SLO (ni preverjeno)

Starejše novice