Na navedbe Smučarske zveze Slovenije, da bi Tina Maze za nastop na Zlati lisici v reprezentančnem dresu imela 90 tisočakov, se je pozno popoldne odzval Tinin odvetnik.

Potem ko je Smučarska zveza Slovenije medijem sporočila, da najuspešnejša slovenska smučarka vseh časov pogojuje svoj nastop na Zlati lisici v reprezentančnem dresu s plačilom sponzorskih sredstev v višini 90.000 evrov, je v slovenski smučarski javnosti znova zavrelo.

Na omenjene navedbe se je iz Gorice odzval Tinin odvetnik Damjan Terpin, ki je dejal, da gre za resnice in laži, "ki so očrnile ugled in uničile praznik, ki smo ga skupaj pripravljali za slovo Tine Maze".

Med medije je razdelil tekst, ki naj bi ga je Andrea Massi poslal Smučarski zvezi Slovenije, v njem pa po besedah Terpine ni poziva, v katerem naj bi Tina Maze zahtevala 90 tisočakov za nastop na Zlati lisici v reprezentančnem dresu Slovenije: "Zakaj se je smučarska zveza odločila za ta korak v mediji, je najbolj da njih vprašate."

Predlog za poslovno sodelovanje v višini 15 tisočakov

Terpin sicer priznava, da je Massi predlagal poslovno sodelovanje v višini 15.000 evrov, nikoli pa naj ne bi postavljali ultimatov, izsiljevali ali pritiskali na Smučarsko zvezo Slovenije.

Bo Tina Maze nastopila na Zlati lisici?

Ključno vprašanje ostaja, ali bo Mazejeva nastopila na Zlati lisici. Tina Maze je po besedah odvetnika strta in pravi, da nima srca mahati ljudem v ciljni areni, ko pa dobre tri tedne pred spektaklom posluša take navedbe o sebi. Terpin trdi, da brez opravičila Smučarske zveze Slovenije, ne vidijo nadaljevanja skupne poti, Črnjanka pa naj bi celo razmišljala o tožbo smučarske zveze.

Starejše novice