Varovanci Darka Milaniča so po zmagi s 3:1 slavili še petič zapored na gostovanjih v Novi Gorici. Vijoličasti lahko svoj 15. državni naslov slavijo že prihodnjo soboto na večnem derbiju v Ljudskem vrtu.

»V zadnjem času igramo res zelo dobro proti Gorici, kar pa ni povezano z igrami nasprotnika. Tudi tokrat smo odigrali dobro tekmo, začeli s hitrim golom, ki nam je pomagal v igri. Trenutke, ko so bili gostitelji nevarni, smo med tekmo dobro preživeli in si v svojih napadalnih akcijah ustvarili številne priložnosti. Morali bi še kakšno izkoristiti, a je bil tretji gol dosežen ob pravem času,« je Darko Milanič povedal po novi zmagi v novogoriškem športnem parku. 

»Prednost bi morala biti po prikazanem v začetnem delu dvoboja višja. V drugi polčas smo hoteli na takšen način, kot smo končali prvega, a se je nasprotnik boljše postavil, mi pa smo bili vmes nekoliko površni in nismo povezali igre, kot bi morali, vendar je tudi to sestavni del igre. Smo pa potem imeli lep zaključek, s precej kombinatorike in dovolj kakovostnih rešitev za vrnitev domov s tremi pomembnimi točkami,« je razplet srečanja še povzel Izolčan na klopi Maribora.

Zadetke za zmago sta prispevala oba napadalca, Jan Mlakar je zadel dvakrat, tretjega je prispeval Luka Zahović. »To je cilj, da vidimo napadalce, jih pošiljamo v priložnosti. Jan in Luka sta dobro sodelovala, bila ob učinkovitosti živahna v igri. Kot moštvo pa smo znova imeli mirnost, ki jo izžarevamo na gostujočih igriščih. To moramo zadržati in poskrbeti, da bo tako tudi na domačem terenu, kjer bi se morali dobro počutiti, a včasih po koncu tekme ni tako. Tukaj potrebujemo večje ravnovesje,« je dodal Milanič.

Na derbi po potrditev naslova

V soboto je na sporedu večni derbi, ki bo v Ljudskem vrtu lahko dokončno okronal Mariborčane kot državne prvake. »Sem še pod vtisom te tekme, a se zavedamo, da po počitku moramo hitro nabirati energijo in napolniti akumulatorje, če se lahko tako izrazim, za tekmo, ki nas čaka,« pomembnost regeneracije pred posebnim derbijem poudarja Milanič.

»Za igralce, klub in naše navijače bo izrednega pomena. Energija bo prava, o tem ni treba dvomiti in gremo po naslov! Dovolj bo časa med tednom za temeljite priprave. Čaka nas ena nova zgodba derbijev, v kateri imamo ob prednosti na lestvici nadzor nad situacijo in bomo naredili vse, da bi slavili skupaj z navijači,« je strnil trener Maribora, ki lahko v soboto potrdi še svoj šesti naslov najboljšega v državi na vijoličasti klopi.

Starejše novice