Foto: Jure Banfi
Ni bilo časa za pretirano slavje zmage proti Olimpiji, sreda namreč prinaša novo zahtevno preizkušnjo. Mariborčani bodo zmago na derbiju potrjevali na Bonifiki, a bodo v Kopru zaigrali oslabljeni.

Slavje na derbiju ne dovoljuje evforije, je že v nedeljskem večeru poudaril Ante Šimundža, besede pa ponovil v napovedi sredinega gostovanja v Kopru.

Mariborčanom se ponuja priložnost, da se z zmago zavihtijo na tretje mesto, pred Koprčane, ki imajo ob tekmi manj dve točki naskoka. Štajerci bodo novo zmago lovili z zdesetkano zasedbo, manjkali bodo trije člani udarne enajsterice.

Ažbe Jug in Blaž Vrhovec sta na nedeljskem derbiju izpolnila kvoto rumenih kartonov in v Kopru nimata pravice nastopa, zaradi poškodbe bo gostovanje v Istri izpustil tudi Max Watson. Zbolel je tudi Aljaž Antolin.

»Po vsaki zmagi so zadeve lepše. Maribor kot mesto je drugačen dan po tekmi, če se zmaga ali izgubi. Zmaga v derbiju zagotovo dodatno razjasni nebo nad mestom, vendar pri nas ni evforije in tudi ne sme biti prisotna.

Gre le za eno tekmo. Če se zadovoljiš s tem in živiš od ene tekme, nisi tam, kjer moraš biti,« sporoča Šimundža, ki je na treningih pozdravil povratnika Aleksa Pihlerja. Izkušeni vezist že vadi s polno obremenitvijo.

Priložnost za tiste, ki bodo nadomestili manjkajoče

Šimundža kljub nekaj težavam s sestavo ekipe v tem ne išče alibija, ampak poudarja, da je to priložnost za nogometaše, ki bodo nadomestili manjkajoče. Trener Maribora upa, da bodo ustrezno odgovorili na zahteve.

Dvainpetdesetletni strokovnjak se je ob tem še enkrat ozrl na derbi in dodal, da kljub odličnemu uvodu in zanesljivi zmagi vse ni bilo popolno. Opazil je tudi nekaj pomanjkljivosti:

»Po derbiju smo opravili hitro, kratko analizo. Bile so vidne zelo dobre zadeve, a tudi določene pomanjkljvosti. Še posebej v končnici tekme. Ampak to je zdaj že preteklost, oziramo se naprej.

Pred nami je zahtevno gostovanje, proti motiviranemu nasprotniku. Ne glede na položaj na lestvici je Koper vedno trdoživ, z vidnimi principi v igri, s hitrostjo na krilnih položajih in zelo dobro tranzicijo.

Imajo nekaj težav s poškodbami, zato so tudi imeli nekaj težav s funkcioniranjem, toda opazno je, da imajo prepoznaven način igre. Zaradi rezultatske drugačnosti kot prej je izvedba nekoliko slabša, toda principi se ne spreminjajo.«

Ponoviti predstavo z derbija

»Rastemo kot ekipa, se spodbujamo med seboj. Dvignili smo tudi mero samozavesti, kar se odraža na igrišču. Nasploh je ekipa zelo motivirana, zastavili smo si cilj, da skušamo do konca jesenskega dela nadaljevati v tem slogu.

Verjamem, da se lahko v spomladanskem delu sezone vmešamo v boj za vrh, če povežemo zmagovito serijo. Dobro smo igrali že proti Celju in Muri, zmanjkala nam je kakšna poteza več in tudi učinkovitejši zaključki za boljši razplet.

Z enako vnemo kot vsako tekmo moramo začeti tudi v Kopru. Če bomo odigrali na takšni ravni, kot smo v derbiju, imamo zelo dobre možnosti, da se znova veselimo,« pa pred tekmo s Koprom pravi Andraž Žinič.

Nekdanji nogometaš Domžal uspešno nadomešča poškodovanega Martina Milca, ki je ob Gregorju Sikošku že nekaj časa na bolniški odsotnosti. Bočni branilec Maribora je v letošnji sezoni zbral 15 nastopov.

Štiriindvajsetletnik se zaveda, da je pred Mariborom obračun s kakovostno ekipo, vijoličasti pa morajo znova dosledno izpolnjevati naloge in izkoristiti tekmečeve pomanjkljivosti v igri.

Mariborčani v Koper odhajajo z željo po novih treh točkah, je še napovedal Žinič. 

Komentarji (1)

Pohorčan (ni preverjeno)

Šimena opica opet bodeš popuša.

Starejše novice