Nova okrepitev Odbojkarskega kluba Merkur Maribor je Uroš Pavlović (vir: Odbojkarski klub Merkur Maribor).
Odbojkarski klub Merkur Maribor ima novo okrepitev. Aktualnim slovenskim državnim prvakom se je pridružil nekdanji slovenski odbojkarski reprezentant Uroš Pavlović, ki je nosilec srebrne medalje z evropskega prvenstva v Bolgariji in Italiji.

Uroš Pavlović, ki v višino meri 202 cm, je svojo športno pot začel kot košarkar v Košarkarskemu klubu Radenska Creativ iz Murske Sobote, bil je tudi slovenski reprezentant v mlajših selekcijah. Svojo odbojkarsko pot pa je začel v Panviti Pomgradu.

Kasneje se je preselil v Avstrijo in igral za SK Zadrugo Aich/Dob, zadnje štiri sezone je igral za ekipo ACH Volley Ljubljana.

»Vesel sem, da smo se z mariborskim klubom dogovorili za sodelovanje. V Ljubljani sem preživel štiri leta, odločil sem se, da je čas za nekaj novega,« je povedal Pavlović.

»Preselil sem se k državnim prvakom in imam visoka pričakovanja glede naslednje sezone. Upam, da bo vsaj tako uspešna,  kot je bila minula. Ogrodje ekipe ostaja enako. Odhaja sicer Rok Možič, ki je bil zelo pomemben člen, vendar sem prepričan, da bomo sestavili dobro in konkurenčno ekipo, ki bo parirala na slovenskih tleh ACH Volleyju in Calcitu iz Kamnika ter ostalim evropskim ekipam,« je še dodal ob podpisu pogodbe. 

»Vsi vemo da je Uroš reprezentant in njegova kvaliteta je velika in z njim smo dobili blokerja – napadalca, ki bo dal v naslednji sezoni velik doprinos k naši ekipi,« pa je povedal trener članske ekipe Sebastijan Škorc.

Pogodbo je za eno leto podaljšal Tit Kovačič (vir: Odbojkarski klub Merkur Maribor).

Kovačič podaljšal za eno leto

Tudi 22-letni Tit Kovačič, ki prav tako igra na mestu srednjega blokerja ostaja v Mariboru.

Oba sta z vodstvom kluba sklenila enoletni pogodbi.

Kovačič je povedal, da je bila odločitev, da ostane zelo preprosta: »Zelo sem vesel, da je tudi klub želel z menoj nadaljevati sodelovanje. Cilji za letošnjo sezono so jasno postavljeni in se zato veselim izzivov, ki bodo letos postavljeni pred nas, tako v ligi prvakov, kot v državnem prvenstvu ter ligi MEVZA.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

ja in, šket možič in libijec so že pobegnili, in s takšnimi "okrepitvami" kot je ta nebojo konkurenči naslednje leto v ligi prvakov pa bo 6x 0:3

Starejše novice