Foto: Jure Banfi
Deževje je nogometaše Maribora iz Gornje Radgone pregnalo v Martjance, kjer so že v prvem polčasu dosegli tri zadetke za zmago na drugi pripravljalni tekmi.

Obilno deževje je preprečilo igranje dvoboja v Gornji Radgoni, so se pa nogometaši Maribora z Makedonijo Gjorče Petro pomerili v Martjancih.

Igrišče v Gornji Radgoni namreč ni dovoljevalo izvedbe tekme, saj je bila zelenica pod vodo, zato sta se ekipi z enourno zamudo udarili v Martjancih, kjer vijoličasti tudi trenirajo v sklopu priprav v Moravskih Toplicah.

Zasedba trenerja Damirja Krznarja je mrežo sedmouvrščene ekipe severnomakedonske lige trikrat zatreslo že v prvem polčasu, izid pa se v nadaljevanju tekme ni spremenil.

MARIBOR - MAKEDONIJA GP 3:1 (3:1)
Strelci:
Brnić (8'), Soudani (35'), Milec (45'); Basit (38').
Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Uskoković, Strajnar (30' Šoštarič Karič), Horvat, Antolin, Repas, Soudani, Brnić, Jakupović. Drugi polčas: Bergsen, Žinič, Watson, Šoštarič Karič (80' Lorber), Lorber (68' Ferčec), Vrhovec, Laušić, Dizdarević, Čuk, Ishaq Rafiu, Tavares. Trener: Damir Krznar.

Soudani do prvenca

Dvoboj s pokalnimi zmagovalci Severne Makedonije sta zaradi poškodbe izpustila Josip Iličić in Ignacio Guerrico, Xhuliano Skuka pa mora ob poznejši priključitvi nadoknaditi zaostanek v pripravljenosti, zato ga ni bilo med kandidati za nastop. 

Za nastop še nista pripravljena Aleks Pihler in Luka Božičković, srečanje v Martjancih pa so izpustili tudi danes potrjeni novinci Marko Božić, Marko Kolar in Itsuki Urata.

Vijoličasti so povedli v osmi minuti. Akcijo je pričel Luka Uskoković, po dvojni podaji z Janom Repasom pa je z desetih metrov zadel Ivan Brnić.

V 22. minuti je zapretil Hilal Soudani, prav on pa je po novem poskusu Brnića v 35. minuti zadel za povišanje vodstva. Poletni novinec iz Alžirije je po novi podaji Repasa z roba kazenskega prostora zadel pod prečko makedonskih vrat.

Tekmec je tri minute kasneje znižal zaostanek, predložek z desne strani igrišča je za hrbet Ažbeta Juga pospravil Basit. Mariborčani so tik pred polčasom zadeli še tretjič, Martin Milec je natančno meril z 18 metrov in žogo poslal v levi zgornji levi kot.

Izid se po menjavah v drugem polčasu ni spremenil, vijoličaste pa nova preizkušnja čaka v ponedeljek, ko se bodo pomerili s CSKA 1948 iz Sofije.

Komentarji (1)

1978 (ni preverjeno)

BRAVO VATRENI

Starejše novice