FOTO: Jure Banfi
Nogometaši Maribora so serijo treh domačih tekem pred zimskim premorom odprli z visoko zmago, četrto v nizu. Damir Krznar in Žan Vipotnik si želita, da bi Štajerci niz podaljšali tudi v dvoboju z Radomljami.

Damir Krznar je pred tekmo opozarjal na zahtevnost obračuna z Bravom, po zadnjem sodniškem žvižgu pa je zadovoljno ugotavljal, da so bili vijoličasti srečnejši in spretnejši.

Čeprav so Mariborčani slavili s 3:0, odpor najboljše obrambe lige pa so strli z dvema hitro doseženima zadetkoma, so imeli tudi Ljubljančani svoje priložnosti. Štajerce je dvakrat rešil okvir vrat, še dvakrat pa gol Brava ni bil priznan zaradi prepovedanega položaja.

Tudi Krznar je po zmagi priznal, da sta bila tekmeca v prvem polčasu mariborsko-ljubljanskega dvoboja dokaj enakovredna.

»Pričakovali smo težko tekmo, v kateri bomo morali biti v obrambi zelo odgovorni in zelo zgoščeni. Morda bom zvenel čudno, vendar sem mnenja, da smo bili z Bravom v prvem polčasu enakopravni, vendar smo bili srečnejši in spretnejši, da smo izredno agresivno šli iz bloka. 

Bravo je morda stal malce previsoko in preveč odprto, kar smo uspeli kaznovati. V drugem polčasu smo tekmo nadzirali do konca, v obrambi smo popravili še nekaj zadev. To verjetno velja tudi z Bravo, zato je bil naš napad v drugem polčasu malo bolj sterilni. 

Če bi mi nekdo v začetku tekmo ponudil izid 1:0, bi ga sprejel z obema rokama,« je olajšano dejal Hrvat na klopi državnih prvakov.

V naslednjem krogu z Radomljami

»Počasi lovimo razpored položajev v napadu, tako v prvi kot drugi coni. Bal sem se, da se bodo nekatere stvari po 16, 17 dneh premora malce pokvarile, vendar je bil napad soliden. 

V obrambi pa imate vselej nasproti kakovost in vsega ne uspete zapreti. Imeli smo malo sreče, bili smo spretnejši od nasprotnika in za nas se je končalo lepo,« se je Krznar dotaknil tako napada kot obrambe.

Nogometaši Maribora so še petič zapored dosegli vsaj tri zadetke in s tem utrdili naziv najboljšega napada lige. Ažbe Jug je po gostovanju v Sežani svojo mrežo tudi tokrat ohranil nedotaknjeno.

Štiri zaporedne zmage so dober obet pred zadnjima jesenskima tekmama, saj bosta v Ljudskem vrtu gostovala kluba z začelja lestvice. V torek na Štajersko prihajajo Radomlje, a Krznar znova opozarja:

»Zdaj smo osredotočeni na Radomlje. To je lepa serija, potrebno jo je nadaljevati, se pa ne smemo sprostiti. Morda nas na papirju čaka malce lažji nasprotnik, ki pa to ne bo, če v glavah ne bomo pravi in se ne bomo pripravili, da odigramo enako angažirano in agresivno tekmo. Verjamem, da imamo vse elemente za to in bomo to ponovili tudi proti Radomljam.«

Mladi napadalec potrjuje dobro formo

»To je naš poklic, napadalci smo zato, da zabijamo zadetke. Na srečo se je odprlo, upam pa, da bom s tem tudi nadaljeval,« je po dveh doseženih golih dejal Žan Vipotnik, ki je upravičeno zadovoljen s svojo formo.

Dvajsetletni Konjičan je iz prve enajsterice izrinil Roka Baturino, Damirju Krznarju pa se je za zaupanje oddolžil s petimi zadetki na prav toliko tekmah. 

Mladi reprezentant Slovenije se je s petimi ligaškimi goli na vrhu klubske lestvice strelcev izenačil z Markom Tolićem, Rokom Baturino in Janom Repasom, ki je včeraj ravno tako zatresel mrežo Brava.

»Super je, da smo hitro zadeli. To olajša nadaljevanje tekme, še posebej pa, ko smo v 15 minutah zadeli dvakrat. Takoj je lažje. Moram priznati, da je kombinatorika v ekipi odlična, imeli smo veliko priložnosti, lahko bi zadeli še večkrat, vendar se ne smemo pritoževati.

V ekipi je nekaj 'kliknilo', prej je to manjkalo, zdaj pa moramo to zadržati. To, da dosegamo po tri zadetke na tekmo, so za nas super rezultati. Želim si, da bo tako šlo tudi dalje,« je še dejal Vipotnik.

Mariborčani so se z zmago in s tekmo več povsem približali Kopru in Muri, ki se bosta danes pomerila na Bonifiki. 

Se lahko vijoličasti že v prihodnjem tednu zavihtijo vsaj na četrto mesto lestvice?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice