Konec je dolgih priprav, v katerih so varovanci Marka Šibile pilili formo in se pripravljali na novo sezono v Ligi NLB.

Danes se začenja zares, vijoličaste v 1. krogu Lige NLB čaka gostovanje pri novomeški Krki. Novomeščani se v zadnji sezoni niso uspeli uvrstiti v ligo za prvaka, pred to sezono pa so kar pošteno spremenili ekipo. Trener Roman Zarabec je v dvorani Marof pozdravil tri novince (Andraž Kete - Rokometni klub Gorenje Velenje, Žiga Urbič - Rokometni klub Trimo Trebnje in Jan Gorela - Rokometni klub Železničar 1949), ekipo pa je zapustilo šest igralcev (Leon Rašo, David Didovič, Aleksandar Tomić, Luka Florjančič, Grega Okleščen in Jernej Papež).

Mariborčani so se na prvi test v novi sezoni skrbno pripravili

Trener Marko Šibila pred tekmo razmišlja: »Na tekmo smo se pripravljali kot vedno. Gre za neko ustaljeno proceduro. Skušali smo pridobiti čim več informacij, saj je Krka precej spremenila svojo ekipo, to pa zahteva posebno pozornost. Igralce v glavnem poznamo, a si ne želimo, da bi nas nasprotnik na kakršenkoli način presenetil.«

V sezoni 2018/2019 so Mariborčani dobili obe medsebojni tekmi v Ligi NLB, sicer pa so od leta 2010 ob desetih obiskih dvorane Marof le enkrat izgubili. Kako bodo igralci tokrat lovili točke?

»Dobri bomo morali biti v vseh segmentih igre. Skušali se bomo prilagoditi na tak način, da bomo izpostavili naše prednosti in hkrati nevtralizirali nasprotnikove. Zavedamo se, da je Krka zelo dobra ekipa z veliko mladimi in igre željnimi igralci, ki so jim dodani tudi nekateri bolj izkušeni. Pričakujemo težko prvenstveno tekmo,« dodaja Šibila.

Tekma je na sporedu danes ob 19. uri, Mariborčani pa bodo tudi v 2. krogu igrali v gosteh v Ribnici. Prva domača tekma bo na sporedu v 3. krogu, ko v dvorano Tabor prihaja Rokometni klub Gorenje Velenje. Pred omenjeno tekmo bodo na voljo tudi sezonske vstopnice za sezono 2019/2020.

Starejše novice