Foto: Jure Banfi
Marko Šuler se v Nogometni klub Maribor vrača v drugačni vlogi - kot pomočnik športnega direktorja Oliverja Bogatinova.

Marko Šuler je postal pomočnik športnega direktorja Nogometnega kluba Maribor Oliverja Bogatinova. Z delom bo začel takoj, z moštvom bo v sredo odpotoval na priprave v Turčijo, so sporočili na uradni strani Nogometnega kluba Maribor. 

»Zahvaljujem se za zaupanje, s ponosom sem prejel vabilo Oliverja Bogatinova k sodelovanju in se z velikim zagonom lotevam dela. Ob izraženi pobudi kluba je bilo težko reči ne. Moja vloga bo povezava med športnim delom in slačilnico, med igriščem in pisarnami, z namenom, da s skupnimi močmi dvignemo celoten projekt še na višji nivo. Občutki so pozitivni, glede na ekipo in klubski potencial gre za velik izziv. Temelji so zelo dobro postavljeni, je pa mogoče narediti nove korake naprej, za kar si bomo vsi skupaj prizadevali,« je za uradno klubsko stran o novem izzivu dejal Šuler.

Znova prestop v zimskem obdobju

Kot igralec je prišel pod Kalvarijo januarja 2014, sedem let kasneje pa sprejema nov izziv. Vijoličasto majico je vmes oblekel 174-krat, 22. maja 2019 pa je kariero sklenil s pokalom v roki in ovacijami Ljudskega vrta ob proslavi 15. naslova prvaka. 

Po zgledu številnih primerov iz tujine bo kot najtesnejši sodelavec športnega direktorja opravljal pomembno povezovalno delo.

»Nogometna zadeva, ustaljena praksa v mnogih klubih. Poznam igralce, poznam utrip slačilnice. Moja vloga bo, da pomagam s svojimi izkušnjami in znanjem. Tudi večji klubi se obračajo k temu načinu dela, še z eno vlogo v pisarnah in slačilnici. Izmenjal sem mnenja s športnim direktorjem, v daljših pogovorih tudi s trenerjem. Stališča so enotna, imamo podobne poglede na nogomet in razvoj kluba, kar mi je zelo všeč. Glede na to, v katero smer gre nogomet, bo potrebna precejšnja mera inovativnosti, poseganja po novih pristopih. Ob tem pa bo moja vloga, da ob upoštevanju želja igralcev vedno znova spomnimo tudi na njihove obveze. Morda je slačilnica vmes pozabila, kaj je pomenil Maribor in kakšne so zahteve. Naslov prvaka je vsako leto osnovni cilj, naslednji cilj pa je Evropa. To ni breme, ampak mora vsak, ki je tukaj, vedeti, zakaj je tukaj in kaj to pomeni,« pravi Šuler.

Šuler ostaja povezan tudi z nogometom v Dravogradu

Po zaključku aktivne poti je nekdanji reprezentančni branilec in udeleženec svetovnega prvenstva 2010 že zaplul v funkcionarske vode. Prioriteta zdaj postaja Maribor, v manjšem obsegu pa ostaja povezan z dosedanjim delom v Dravogradu.

»O tem smo govorili in se nič ne spreminja. Interesi se ne križajo, funkciji se ne prekrivata. V Dravogradu zadeve potekajo po zastavljenih tirnicah, funkcija predsednika je bolj povezovalna. Z mojo vključitvijo v delovanje najtrofejnejšega slovenskega kluba lahko predvideno sodelovanje le še utrdimo. Zamisel Nogometnega kluba Maribor je, da se poveže s katerim izmed klubov v bližnji ali širši okolici, saj vemo, kako velik je preskok med mladinskim in članskim nogometom. Nihče ne bo oškodovan, sodelovanje med kluboma lahko nadgradimo in dvignemo na višji nivo. Večina časa pa bo ob sklenjenem dogovoru, razumljivo, namenjena delu v Mariboru,« pojasnjuje.

Bogatinov: Zmagovalna miselnost, vodstvena sposobnost in družbena odgovornost

»Marko Šuler je bil že kot igralec prepoznaven po zmagovalni miselnosti, z močno izraženo značajsko črto,« dodaja Bogatinov. 

»V klubu in slovenskem nogometu je pustil globoko sled, vodstveno sposobnost pa potrjuje tudi s tem, da je po aktivni karieri v svojem rojstnem kraju prevzel vlogo predsednika kluba, kar pomeni, da razume pomen odgovornosti do družbe. Hkrati pa je s tem, ko je sprejel moje povabilo, potrdil ljubezen do Maribora in verjamem, da bo prispeval svoj delež k skupnem vijol’čnem mozaiku,« je odločitev pojasnil športni direktor.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Kaj pa vem,ce se rabi tolk osebja.Mladim rajs pogodbe uredite pa sportni direktor naj ze kaj denarja v blagajno pripelje in proda da si zasluzi svojo placo in ne crpa samo prihrankov in zapuscine ZZ
Prejsnji je bil dr svojega posla ta se dolgo uci.Je ze kar nekaj casa na poziciji a bolj filozofira kot realizira
Zdaj pa se pomocnika

Starejše novice