Foto: Bobo
Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je zahteval poročilo policije glede varovanja nogometne tekme 21. kroga Prve lige Telemach med domačo Muro in Mariborom, je v sporočilu za javnost zapisalo ministrstvo za notranje zadeve.

Poklukar je prek Direktorata za policijo in druge varnostne naloge zahteval poročilo policije o njihovih ukrepih v povezavi z varovanjem tekme v Murski Soboti.

Na nedeljskem dogodku v Fazaneriji je prišlo do prepovedane uporabe pirotehnike, pri čemer je bilo več oseb ranjenih, tekma pa je bila v nadaljevanju prekinjena in kasneje odpovedana.

Ministrstvo ob tem najostreje obsoja kakršno koli obliko nasilja, naj bo to v športu, kot je bilo v tem primeru, ali kjer koli drugje, so zapisali v izjavi.

Po navedbah ministrstva bosta Poklukar in minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han sklicala sestanek s pristojnimi inštitucijami, s katerimi bodo razpravljali, kako bi lahko tovrstna dejanja v prihodnje preprečili.

Komentarji (11)

Dr. Klošar (ni preverjeno)

Ko so Slovenci borili za svobodo, je Poklukar kuhal pasulj za JLA. Fuj!

pametni (ni preverjeno)

Spoštovani g minister
Ne ukvarjajte se s tem sranjem
to je za vas tretjerazredna stvar
Zasrali so ga v klubu in to je organizacijska stvar in ne stvar policijskega pregona
Pa lepo mi bodite

In reply to by Dr. Klošar (ni preverjeno)

Šumar (ni preverjeno)

Pa kaki minister??? Kaj je z vami lažnjivci...
Enooki kuhar yugoarmije... pirat..
Lažnjivec in lopov... To je ta naš minis... Ha ha ha dobra fora...

In reply to by Dr. Klošar (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Magister Poklukar je v resnici kuhar, ki je bil zaposlen v JNA, sedaj pa je bog i batina ter se čuti poklicanega in sposobnega komentirati nekaj, o čemur se mu gladko jebe ... po principu: ni važno kaj in komu blebečem, samo da se me čuje ... kaj moremo, Slovenistan pač ...

Citirano iz vira: prava.si

Insajder
Po predstavljeni dokumentaciji in zapisih nekdanjega obveščevalca Antona Peinkirherja se je dalo razbrati, da je bil takrat Poklukar v enoti JLA na Gorenjskem. Naši viri so nam povedali, da je Poklukar služboval v vojašnici JLA v Ratečah kot kuhar. Še več, Anton Peinkiher v članku z naslovom Lažni »heroj osamosvojitve« z »množico medalj«: Zakaj so na MORS očitno »antidatirali« odločbo o zaposlitvi Poklukarja (2) zapiše sledeče:
Še enkrat vam pokažemo vsa vprašanja spletnega medija Insajder, ki so jih že maja 2023 poslali notranjemu ministru Boštjanu Poklukarju.To so novinarska vprašanja medija Insajder z dne 23.5.2023.

1. Katero poklicno šolo in kdaj je to šolo končal, katero smer?

2. Kje je bila ministrova prva zaposlitev, kje, kdaj, in v katerem odobju je bil tam zaposlen?

3. Kje je bil zaposlen leta 1991, v kateri ustanovi in na kakšnem delovnem mestu?

4. Ali je služil vojaški rok do leta 1991 in kje, v kateri enoti in na katerem mestu?«Ker v sedmih dneh niso podali nobenih konkretnih odgovorov jim je uredništvo Insajderja 30. maja 2023 poslalo novih deset vprašanj:1. Kdaj in kje je g. Poklukar prestopil kot pripadnik JLA iz JLA v TO?

2. Kje, na katerem štabu TO je podpisal prestopno izjavo?

3. Kje je ta njegova prestopna izjava?

4. Na katero delovno mesto in kdaj se je zaposlil v TO?

5. Ali je bil usposobljen za to delovno mesto v TO ob zaposlitvi leta 1991?

6. Ali je opravil zdravniški pregled za zaposlitev v TO leta 1991?

7. Kdo mu je v 3. PŠTO Kranj - Gorenjska pokrajina TO, pomagal pri zaposlitvi v TO?

8. Ali je v jeseni 1991 kuhal in prevažal hrano na Pokljuki, v Kranju in Ratečah?

9. Ali je v jeseni in zimi 1991 z avtomobilom za dostavo hrane na Pokljuko ali drugje povzročil karambol z avtomobilom TO ter se zvrnil s ceste?

10. Kdaj se je v TO zaposlil kot vojaški policist in ali je imel za to delovno mesto potrebne kompetence in usposabljanja, tudi opravljen zdravniški izpit in varnostno preverko, ker je vojaški policist tudi takrat bil pooblaščena uradna oseba in nosil osebno orožje?"

Na vsa ta vprašanja je molčal. Vse do današanjih dni. Na večino od teh vprašanj tako ni odgovoril. Tako da v primeru notranjega ministra Boštjana Poklukarja ŠE VEDNO OSTAJA ODPRTIH VEČ VPRAŠANJ kot odgovorov.Se Poklukar s svojim odgovorom norčuje iz vseh državljanov?! Zakaj javno nočete odgovoriti, ali ste povzročili prometno nesrečo z vozilom Teritorialne obramb v jesenkih-zimskih mesecih 1991? Za koga ste kuhali v JLA in po JLA?Vse kaže, da so informacije o začetkih kuharske kariere sedanjega notranjega ministra dosegle tudi vrh ministrstva za notranje zadeve. Le ta se je na očitke odzval s sledečim odgovorom:Sodeč po odgovoru sedanjega ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja lahko sklepamo, da je bil v času osmosvojitvene vojne kuhar v vojašnici TO v Ratečah. Kot kaže je res bil, saj smo v komentarjih pod objavo prebrali odgovore, ki potrjujejo navedbe Poklukarja.

KONEC CITATA ... dalje berite na "prava.si" ...

Mbb (ni preverjeno)

Kje si pa ti bil ? V modih darovalca sperme tvoji mami ? Kaj se menite o vojnah kreteni ! Poglejte v kakšnem okolju živite in storite nekaj z svoje bližnje .

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Iz svoje bližine ti spalim znanje ... glupson jedan ... sploh veš kako se v demokraciji deli oblast? ... ja, očitno! ... na mamu, na mamu in še enkrat na mamu ... in naj ti tisti, ki živijo v tvojem okolju ti še enkrat spaliju mami glupu ...

In reply to by Mbb (ni preverjeno)

Zavedni (ni preverjeno)

Sramota na žalost skoraj do konca pokvarjene države.
Bivši prippadnik okupatorske vojske danes meni nič tebi nič deli pravico vbtaisti državi proti kateri je deloval!
RES SRAMOTA!!!

Čujti (ni preverjeno)

....stari trpiš posledice ker so ti okupatorski vojaki oplodili mamico ?

In reply to by Zavedni (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Še 1 bluzer iz pernate vlade.Tam na južni meji se ti dogaja,ljudje v strahu...Ugotovil boš toplo vodo v bolero.

janban

Sedaj še bo škilavi začel modrovat. Uboga država kam smo prišli.

SLO (ni preverjeno)

Pa bolje biti tudi škilavi kot pa tumasti. Kateri primerek si ti?!

In reply to by janban

Starejše novice