Foto: Bobo
Smučar prostega sloga Filip Flisar je končal kariero.

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je končal kariero, poroča STA. Novico je 33-letni tekmovalec v smučarskem krosu sporočil na današnji novinarski konferenci.

Flisar, ki je kariero sicer začel kot alpski smučar, v tej sezoni zaradi zdravstvenih težav ni nastopal. Največji uspeh pa je dosegel leta 2015, ko je v Kreischbergu postal svetovni prvak. V svetovnem pokalu je dosegel sedem zmag.

»O slovesu sem razmišljal že od poletja. Nato sem se odločil, da nastopim vsaj na kakšni tekmi. Želel sem si v Innichen, prizorišče, ki ga imam rad. Sledila je odpoved, tudi za druge tekme se ni vedelo, ali bodo ali ne. Dovolj mi je bilo tega natezanja, malo sem bil tudi bolan, tako da sem se odločil, da preneham. Prišel je čas za druge stvari, jih je veliko, ki jih rad počnem, vsekakor pa želim ostati v povezavi s sponzorji, s katerimi bom še naprej gradil projekte,« je po poročanju STA dejal v Mariboru rojeni športnik.

Kot sam pravi, se v vlogi trenerja ne vidi, želi pa ostati v smučanju. 

»Za nasvete bom mladim smučarjem vedno na voljo, mislim, da imam nekaj v sebi, kar lahko prenesem na mlade. A pri nas jih ni veliko, ne v alpskem ne v smučanju prostega sloga. Vsekakor pa želim ostati v smučanju. Še naprej bom sodeloval z Elanom, v načrtu imam projekte tudi z Red Bullom. Dovolj sem še mlad, še vedno imam sposobno telo, zato bi rad delal tisto, kar imam najraje. Rad imam vragolije, rad sem 'odpičen', rad sem pred kamero,« je o načrtih spregovoril dolgo časa najbolj znani brko v Sloveniji.

Kariero je začel kot alpski smučar, a je hitro uvidel, da spada drugam 

Spogledoval se je z različnimi disciplinami smučanja prostega sloga, ustalil se je pri smučarskem krosu, kjer se je na tekmah pridružil Saši Farič. 

»To je šport, ki je najbolj podoben mojemu značaju. Malo nor, a primeren za borce,« meni Flisar.

Za zaključek spletne novinarske konference je Štajerec, ki je bil znan po duhovitosti, norčijah in kdaj tudi po dogodkih, na katere ne more biti ravno ponosen, potrdil, da pripravlja uraden zabaven zaključek kariere, a bo počakal na čas, ko zdravja ljudi ne bo več ogrožal covid-19, še poroča STA.

Komentarji (1)

Navijac (ni preverjeno)

Enkrat je treba zakljucit.Srecno naprej

Starejše novice