Foto: Jure Banfi
Nogometaši Maribora so ob 10. uri v družbi Celjanov in Sobočanov odpotovali v Turčijo, kjer bodo pilili pripravljenost in formo vse do konca januarja. Na letalu je bil tudi mladi srbski napadalec.

Belek je že nekaj let tradicionalna zimska baza nogometašev Maribora, tudi letos ni nič drugače. Trenerju Radovanu Karanovića se je na letalu v Turčijo pridružilo 27 nogometašev.

Aleks Pihler in Andrej Kotnik, na katerega Mariborčani jeseni niso več računali, bosta med okrevanjem delala po individualnem programu v domačem okolju, Rok Kronaveter pa se bo v Turčijo odpravil pozneje, saj je bil v stiku z okuženo osebo.

Na mariborskem letališču so se danes zbrali Ažbe Jug, Menno Bergsen, Samo Pridgar, Lukas Tomažič, Nemanja Mitrović, Max Watson, Luka Uskoković, Enej Klampfer, Martin Milec, Mirko Mutavčić, Gregor Sikošek, Vid Koderman, Antoine Makoumbou, Rok Maher, Gal Gorenak, Marcel Lorber, Luka Antolin, Jan Repas, Malik Sellouki, Nino Žugelj, Marko Alvir, Danijel Šturm, Marcos Tavares, Ognjen Mudrinski, Rok Sirk, Žan Vipotnik in Stevan Nikolić.

Mladi Srb na preizkušnji

V Turčiji bo s članskim moštvom trenirala četverica mladincev vijoličastih. Enej Klampfer in Marcel Lorber sta z ekipo Radovana Karanovića delala že jeseni, Samo Pridgar pa je v aktualni sezoni kot vratar Dravograda že nabiral članske izkušnje.

S trenerjem vratarjev Mitjo Pirihom bo v Turčiji delala četverica čuvajev mreže, tudi mladi Lukas Tomažič, po stažu ravno tako še mladinec. Kvartet vratarjev sestavljata še Ažbe Jug in Menno Bergsen.

Trenerskemu štabu in vodstvu kluba pa se bo na turških tleh dokazoval tudi Stevan Nikolić. Devetnajstletni Srb je bil v mlajših letih član Crvene zvezde in Partizana, trenutno pa je prosti igralec.

Nazadnje član Zemuna v višino meri kar 193 centimetrov, jeseni pa je na 17 mladinskih tekmah dosegel deset zadetkov. V Turčiji se bo dokazoval strokovnemu vodstvu ter ob ureditvi vseh zadev počakal na potrditev prestopa, so zapisali pri mariborskem prvoligašu.

Kmalu tudi z Ivanovićem

V nadaljevanje sezone z ali brez Đorđa Ivanovića? Mariborski športni direktor Marko Šuler je pred letom v Turčijo še enkrat zatrdil, da je prestop nekdanjega člana Olimpije tik pred dokončanjem.

Zdaj član Šahtarja iz beloruskega Soligorska se bo vijoličastim pridružil v Beleku, po besedah Šulerja pa trenutno poteka le še usklajevanje okoli letalskih vozovnic.

Če je Korošec s prihodom robustnega Srba rešil dilemo na položaju ofenzivnega vezista, pa ga v prihajajočih dneh čaka še krpanje vrzeli po odhodu Blaža Vrhovca. Ni skrivnost, da Mariborčani iščejo dodatno moč.

Prva preizkušnja v sklopu priprav v Turčiji je predvidena že v soboto, tekmec pa bo avstrijski prvoligaš LASK iz Linza.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice