Foto: Bobo.
Nika Križnar tretja v Trondheimu, Nika Prevc peta.

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar (255,2 točke), vodilna po prvi seriji tretje tekme norveške turneje na srednji skakalnici v Trondheimu, je na koncu zasedla tretje mesto. Zmagala je domačinka Eirin Maria Kvandal (256) pred Avstrijko Evo Pinkelnig (255,4), prvo izzivalko Nike Prevc v boju za skupno zmago. Prevc (252,2) je bila danes peta.

Po prvi seriji je najboljšima Slovenkama kazalo še bolje, Križnar je vodila, Prevc pa je bila tretja. V finalu je šlo zelo na tesno, med prvimi tremi je odločalo le osem desetink točke.

V tej igri desetink jo je najbolje odnesla Kvandal, ki je na norveški turneji po slavju v Oslu slavila še drugo zaporedno zmago.

S tem je Kvandal povečala vodstvo v skupni razvrstitvi norveške turneje, kjer se skakalke borijo tudi za 40.000 evrov denarne nagrade, in ima 970,3 točke. Prevc je tretja z 920,6.

Na zmagovalni oder se je s četrtega mesta po prvi seriji prebila Pinkelnig, ki edina še lahko prepreči skupno zmagoslavje Prevc v svetovnem pokalu. Petintridesetletnica ima štiri tekmovanja pred koncem sezone za še ne 19-letno Slovenko 154 točk zaostanka.

Poleg najboljših dveh Slovenk je v finalu nastopila le še Katra Komar (215,3 točke), ki je zasedla 20. mesto. Taji Bodlaj s 36. in Emi Klinec s 37. mestom je tokrat spodletelo za trideseterico.

Prevc skupno prva

Prevc ima v skupni razvrstitvi sezone na prvem mestu 1270 točk, Pinkelnig pa 1116. Od preostalih Slovenk je Križnar (793) skupno šesta, Klinec (457) pa je 14.

Avstrijke so po današnji tekmi pred Slovenkami povečale prednost tudi v boju za pokal narodov; ta zdaj znaša 423 točk.

V sredo skakalke na drugi postojanki turneje surovi zrak čaka še ena tekma; preselile se bodo na veliko skakalnico, kjer je prva serija na sporedu ob 18.15. Že dopoldan so na sporedu kvalifikacije ob 11. uri.

Starejše novice